OPTUŽUJETE RUSIJU, A VI STE SRBIJU ZASULI BOMBAMA?! Moćna poruka Kine odzvanja svetom: Prava pretnja miru je Amerika!! (FOTO)

Autor: Republika

Svet

27.02.2022

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineska ambasada u Moskvi objavila je spisak zemalja koje su se tokom vremena našle na meti američkog bombardovanja u trenutku dok u Ukrajini besni rat.

OPTUŽUJETE RUSIJU, A VI STE SRBIJU ZASULI BOMBAMA?! Moćna poruka Kine odzvanja svetom: Prava pretnja miru je Amerika!! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Kineski predsednik udario na Ameriku i Bajdena

Kina je žestoko reagovala na kontinuirane napade na Rusku Federaciju i na njenog predsednika Vladimira Putina zbog intervencije u Ukrajini, pri čemu je zvaničnom Pekingu najviše zasmetala konstatacija Sjedinjenih Američkih Država da je zvanična Moskva agresor.

Te optužbe su, podsetimo, usledile nakon što su prve ruske bombe pale na ukrajinsku teritoriju, nakon čega je gotovo momentalno reagovala ambasada Kine u Rusiji. 

Iz diplomatskog predstavništva su naveli kako je prava pretnja miru u svetu Amerika, a ne Ruska Federacija. 

- Nikad ne zaboravite ko predstavlja pravu pretnju miru - navodi se na tviteru ambasade, na kom je zatim objavljen spisak svih država koje su SAD bombardovale, a među kojima se našla i Jugoslavija, napadnuta 1999. brutalnom akcijom zapadnih saveznika i NATO i to bez saglasnosti Saveta Bezbednosti UN.  

 

 

Inače, Sputnjik podseća da se na Zapadu često zaboravlja u koliko je vojnih intervencija Amerika bila uključena u poslednjih 100 godina, dok je situacija sa Rusijom dijametralno suprotna. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Stanks

27.02.2022 13:16

Braco Rusi i Kinezi drzite se jos jace,amerika je moju Jugoslaviju natopila krvlju i posvadjala sve narode,otela nam deo srca Pristinu oni samo gledaju svoje interese.Kosovo je Srce Srbije,nema Kosova nema Srbije.

Odgovori 172 12
Pavla

28.02.2022 08:32

@Stanks - Koju tvoju Jugoslaviju? Pa dali je moguće da još neko žali za tom tvorevinom, koja je bila ostvarena i od hrvata (joža b.) vodena samo da uništi srpski narod? Nikad više na balkanu u bilo kakav savez sa bilo kojim narodom. Svake zase na svome i tačka.....

Odgovori 12 32
Milena

06.03.2022 01:53

@Stanks - Alo,bezmozgovicu, Jugoslavija ti je grobnica Srbije a tvoj JBT. je Srbiji okacio dve pokraine o vrat i do 60.god.pobio 500 000 istaknutih intelektualaca.Amerika ti posvadjala narode, kako da ne,inace su se ludo voleli narocito u Jasenovcu.A ne znas ni kako ti se zove pokraina.Kosovo i Metohija iliti skraceno,KOSMET.

Hercegovgrad

27.02.2022 13:20

Podneta je tuzba i isudjend su svd zemlje koje su ucestvovale u napadu na Jugoslaviju,ali dolaskom izdajnicke vlasti 2000 godine,presude su ponistene.Zlocini ne zastarecaju nikada,pa tsko nece ni ovaj.I Ukrajiny ne bi usla u ovaj sukob da nije pidbudjekavanja iste ,protiv Rudije od strane zapada!

Odgovori 97 21