UKRAJINAC STAO ISPRED RUSKIH TENKOVA: Ponavlja se sudbina, muškarac hrabro istupio pred oklopna vozila (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

26.02.2022

22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimak za koji se tvrdi da pokazuje ukrajinskog vojnika kako izleće pred konvoj ruskih tenkova postao je viralan na društvenim mrežama.

UKRAJINAC STAO ISPRED RUSKIH TENKOVA: Ponavlja se sudbina, muškarac hrabro istupio pred oklopna vozila (VIDEO)

Foto: twitter.com/printscreen

Ukrajinski, ali i svetski mediji ovaj video upoređuju sa herojskim činom kineskog pobunjenika koji je stao pred tenkove na Tjenanmen trgu u Pekingu 1989. godine.

Na snimku od 30 sekundi, koji je objavio ukrajinski mediji HB, vidi se muškarac koji stoji ispred konvoja vojnih vozila. Dok vozila pokušavaju da ga zaobiđu, čovek se pomera u stranu, naizgled u pokušaju da blokira njihovo napredovanje.

- Ukrajinci jure pred neprijateljska vozila da okupatori ne prođu - tvitovao je HB.

Snimak je izazvao poređenja sa fotografijom čoveka koji stoji pored četiri kineska tenka na trgu Tjenanmen u Pekingu. Ta slika je napravljena nakon što je kineska vlada brutalno razbila prodemokratske proteste i postala je simbol prkosa pred autoritarizmom i proglašena je jednom od 100 najuticajnijih svih vremena u časopisu "Tajm".

Na snimku se može čuti kako neko u panici ubrzano diše dok se čini da kamion zaobilazi čoveka na putu. Jedno od vozila skreće sa puta kako bi prošlo, piše britanski "Gardijan".

Nije jasno gde je snimak snimljen. Više od 10 vozila nalazi se u konvoju, od kojih se čini da mnoga imaju naslikano "Z" sa strane, a simbol Z primećen je na ruskim vojnim kamionima dok su se trupe okupljale na granici sa Ukrajinom, iako ova informacija nije potvrđena.

(Republika/Blic)

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rade

27.02.2022 13:30

Naravno! Hrabar je jer zna da Rusi nisu krvoloci i ubice poput Amerikanaca i Engleza, koji bi ga pregazili iz prve! ŽIVELA RUSIJA! ŽIVELI SVI SLOBODNI NARODI NA SVETU KOJI ODOLEDAJU AMERIČKOJ I BRITANSKOJ HEGEMONIJI!