UKRAJINCI POKUŠALI DA UBIJU SVOJE VOJNIKE KOJI SU SE PREDALI: Rusi uspeli da odbiju napad (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

26.02.2022

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brodovi Ratne mornarice Ukrajine pokušali su da napadnu brodove ruske Crnomorske flote

UKRAJINCI POKUŠALI DA UBIJU SVOJE VOJNIKE KOJI SU SE PREDALI: Rusi uspeli da odbiju napad (VIDEO)

Foto: twitter.com/printscreen

Manji brodovi Oružanih snaga Ukrajine pokušali su da likvidiraju sopstvene vojnike koji su položili oružje na Zmijskom ostrvu dok ih je ruska vojska evakuisala, ali je napad odbijen, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Kako je objasnio, 25. februara tokom evakuacije 82 ukrajinska vojnika sa Zmijskog ostrva koji su dobrovoljno položili oružje, 16 manjih brodova Ratne mornarice Ukrajine pokušalo je da napadne brodove ruske Crnomorske flote, koristeći „taktiku roja“. Jedan deo ukrajinskih vojnih plovila delovao je krijući se iza civilnih brodova.

Cilj ovog napada bila je pre svega osveta ukrajinskim vojnicima koji su položili oružje i optuživanje ruske vojske za likvidiranje zarobljenika. Usled bitke na moru šest manjih brodova Ratne mornarice Ukrajine je uništeno. Nijedan od 82 ukrajinska vojnika sa Zmijskog ostrva nije povređen – rekao je Konašenkov.

On je istakao da su za vreme napada ukrajinskih plovila iznad tog područja patrolirale američke strateške bespilotne letelice RQ-4 „Global Hok“ i MQ-9A „Riper“.

Velika je verovatnoća da su upravo američke bespilotne letelica navodile ukrajinska plovila na brodove Crnomorske flote Rusije – istakao je on.

Sve dešavanja o ratu u Ukrajini pročitajte na našem blogu klikom OVDE!

 

 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading