POLJULJANI STAVOVI U EU! Erdogan iskritikovao stav Zapada: Besan jer NATO nije dobro postupio

Autor: Republika

Svet

25.02.2022

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan kritikovao je stav Zapada o ruskoj operaciji u Ukrajini.

POLJULJANI STAVOVI U EU! Erdogan iskritikovao stav Zapada: Besan jer NATO nije dobro postupio

Foto: Tanjug/AP

Erdogan je u obraćanju novinarima u Istanbulu kritikovao stav Zapada o ruskoj operaciji u Ukrajini.

Takođe je poručio da je na samitu lidera NATO-a, koji je zakazan za danas, potrebno iskazati jasan stav.

- Dakle, to ne bi trebalo da se pretvori u običan skup s kojeg će se poslati poruke zabrinutosti. NATO je trebao da preduzme odlučniji korak - rekao je Erdogan te dodao:

- U ovom trenutku u Ukrajini Evropska unija, kao i svi zapadni mentaliteti, nažalost nisu zauzeli ozbiljan i odlučan stav. Imali smo vrlo otvorene razgovore i sa gospodinom generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom u vezi sa ovim pitanjem. -

Republika

Foto: Tanjug/AP

Redžep Tajip Erdogan

Na pitanje kako ocenjuje stav Evropske unije (EU) u vezi sa ukrajinskom krizom, Erdogan je istakao da EU nije zauzeo odlučan stav.

- Svi oni daju mnogo saveta Ukrajini. Naravno, ovim savetima je nemoguće nešto postići. Kada pogledamo sve ovo, vidimo da nema konkretnih koraka. Na današnjem samitu NATO-a razgovaraćemo o tome 'koji se koraci poduzimaju ili ćemo poduzeti po ovom pitanju'. Zapad, koji je već uputio mnogo saveta o ovom pitanju, i dalje nastavlja sa savetima. Nadam se da će na današnjem samitu NATO-a biti zauzet odlučniji stav jer su, kao što znate, skoro sve zemlje članice Evropske unije i članice NATO-a. Ali kada se ne iznese stav i ne pokaže odlučnost, naravno, kako je to rekao ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski, 'daju nam samo savete, a ne pružaju nikakvu podršku', time se zauzima stav koji ne održava prijateljstvo ili solidarnost - rekao je Erdogan.

Na pitanje o državljanima Turske koji se nalaze u Ukrajini, podsetio je da se Ministarstvo vanjskih poslova već oglasilo o ovom pitanju.

- Naša ambasada i generalni konzulat su spremni na svaki korak. Naravno, situacija u aviosaobraćaju trenutno nije baš bezbedna - kazao je Erdogan.

(Republika/ANADOLU AGENCY (AA))

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Sunset

25.02.2022 16:06

Erdogan je u pravu......

Odgovori 9 30
Dragan

26.02.2022 04:49

Ha, ha, ha, NATO-,ha, ha... Pa nije vam to srbija od 5 miliona duša na koju ste krenuli sa 100miliona vijnika pa ste na kraju pretili atomskom bombom Beogradu, a Zelenski će tek da shvati koji ste smradovi i lažovi.

Odgovori 134 16