DŽONSON POREDI KOSOVO I KIJEV: Putine, znaš kako je Milošević prošao, nećeš nikada da spereš KRV sa ruku

Autor:

Svet

24.02.2022

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džonson žestoko optužio predsednika Rusije: "Nećeš sprati krv sa ruku!"

DŽONSON POREDI KOSOVO I KIJEV: Putine, znaš kako je Milošević prošao, nećeš nikada da spereš KRV sa ruku

Foto: Tanjug/AP

Premijer Velike Britanije, Boris Džonson udario je Rusiju onim što je nazvao "najvećim setom sankcija koje je ikada uvela vlada Velike Britanije" -  ciljajući na pojedince, uključujući bivšeg zeta predsednika Vladimira Putina.

On je prilikom govora u Parlamentu, uporedio Putina sa Slobodanom Miloševićem:

- Jedna od najfascinantnijih stvari koje Putin radi je to koliko postoji bliska paralela između njegovih poteza i poteza Slobodana Miloševića. Potpuno iste gluposti koje se prodaju o 'mističnoj' uniji Kosova i Beograda, Kijeva i Moskve, potpuno ista agresija i setite se da je Slobodan Milošević preminuo na suđenju - rekao je Džonson.

Boris Džonson je rekao i da postoji mogućnost da Rusija napadne neku NATO članicu i da bi u tom slučaju njegova zemlja došla u odbranu NATO savezniku.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džonskon i Stoltnberg

On je takođe dodao da bi Putin mogao da bude suočen sa optužbama za ratne zločine zbog invazije na Ukrajinu.

Obraćajući se poslanicima, Džonson je rekao: "Putin će biti osuđen u očima sveta i istorije. On nikada neće moći da očisti krv Ukrajine iz svojih ruku", rekao je on, pa dodao:

- Iako su Ujedinjeno Kraljevstvo i naši saveznici pokušali sve puteve diplomatije do poslednjeg časa, vođen sam zaključkom da je Putin uvek bio odlučan da napadne svog suseda, bez obzira šta mi uradili. Sada ga vidimo kakav jeste - krvavog agresora, koji veruje u imperijalno osvajanje - rekao je Džonson, prenosi Mondo.

Premijer je dodao da "ovaj odvratni i varvarski poduhvat Vladimira Putina mora da se završi neuspehom”.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Putin i Milošević

Velika Britanija ranije je uvela sankcije protiv tri oligarha bliskih Kremlju i pet ruskih banaka, kao odgovor na rusko priznavanje separatističkih regiona u istočnoj Ukrajini.

Džonson je danas tokom govora u Parlamentu, rekao da će sankcije takođe imati neposredan uticaj na rusku bogatu elitu i uži krug predsednika Putina. Premijer je rekao da "oligarsi u Londonu neće imati gde da se sakriju" i da kada je reč o daljim merama "ništa nije isključeno". On je takođe potvrdio da vlada planira da sankcioniše državne ruske banke poput Sberbanke i Gasprombanke.

Džonson je zaključio da će njegova vlada podržati Ukrajince "ekonomski, diplomatski, politički i da, vojno", ali je ponovio da uspeh navedenih mera zavisi od "jedinstva naših saveznika".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (15)

Loading
DarkEdy

24.02.2022 21:20

Sa jednom velikom ispravkom Milošević je to radio na svojoj teritoriji, Jugoslavije (čije su republike bile i BiH, Hrvatska, Slovenija i pokrajna Kosovo).

Odgovori 42 2
Rade

24.02.2022 21:27

Ja lepšeg 🙉 nisam video od ovog Džonsona!!!

Odgovori 40 5
Mile

25.02.2022 17:52

@Rade - Meni je svaki majmun lepši

Odgovori 12 1
Dragan

24.02.2022 22:05

Srbija pod hitno da traži izvinjenje od ovog smrada, i da izbaci gb ambasadora

Odgovori 80 1