(UŽIVO) DUMA PRIHVATILA PUTINOV PREDLOG DA ŠALJE VOJSKU VAN ZEMLJE! EU USVOJILA PAKET SANKCIJA! (FOTO, VIDEO)

Autor: Republika

Svet

22.02.2022

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapad je ujedinjeno osudio Vladimira Putina i najavio sankcije zbog njegovog priznanja nezavisnosti Donbasa, međutim pojedine članice EU ne slažu se sa merama za koje se neki zalažu.

(UŽIVO) DUMA PRIHVATILA PUTINOV PREDLOG DA ŠALJE VOJSKU VAN ZEMLJE! EU USVOJILA PAKET SANKCIJA! (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin se oglasio posle priznanja Donbasa

Ruski predsednik Vladimir Putin je nakon skoro tri meseca žestokih napada Zapada, predvođenog SAD i NATO, na njegovu zemlju i optužbi da zvanična Moskva planira invaziju na Ukrajinu, doneo odluku koja je šokirala svet - priznao je nezavisnost samoproglašenih Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR) i pokrenuo, kako pišu zapadni mediji, talas neizvesnosti u čitavoj planeti. 

Zapad je brže bolje najavio udar sankcijama kakve još nisu viđene, dok je ukrajinski predsednik zahtevao hitan sastanak Saveta bezbednosti UN, ponovivši reči svojih saveznika iz SAD i Britanije da je "ruski predsednik grubo prekršio međunarodno pravo. 

Istovremeno, ka istoku Ukrajine zaputile su se moćne ruske vojne snage, kojima je Vladimir Putin potpisivanjem dekreta o nezavisnosti Donbasa dao znak da krenu put bivše republike SSSR i "tamo zavedu mir".    

 

20.30 - BAJDEN: OVO JE POČETAK INVAZIJE NA UKRAJINU

Predsednik SAD DŽo Bajden saopštio je danas na konferenciji za medije da je priznavanje LNR i DNR početak invazije Rusije na Ukrajinu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Bajden uputio jezivo upozorenje svojim građanima On je zatim najavio novi paket sankcija Rusiji, a tom prilikom je napomenuo da ukoliko se situacija pogorša nastaviće sa novim sankcijama.

20.00 - Rusija evakuiše svoje diplomate iz Ukrajine

Rusija će u bliskoj budućnosti evakuisati osoblje iz svog diplomatskog predstavništva u Ukrajini, najavljeno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije.

- U trenutnim okolnostima naš prioritet je da se pobrinemo o ruskim diplomatama i službenicima ambasade i generalnog konzulata. Radi zaštite života i bezbednosti državljana Rusije rukovodstvo je donelo odluku o evakuaciji ruskog osoblja iz diplomatskog predstavništva u Ukrajini. Evakuacija će biti izvršena u bliskoj budućnosti - navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi Tanjug.

18:45 - EVROPSKA UNIJA USVOJILA PAKET SANKCIJA PROTIV RUSIJE!

EU je pristala da uvede nove sankcije protiv Rusije kao odmazdu na odluku Moskve da prizna otcepljene republike u istočnoj Ukrajini, prenosi RT.

- Oni se kreću od ograničavanja pristupa evropskim finansijskim tržištima do ciljanja pojedinačnih zvaničnika koji stoje iza tog poteza - rekao je visoki diplomata EU Žozep Borelj.

17.20 - DUMA PRIHVATILA PUTINOV PREDLOG

Ruski predsednik je zatražio od gornjeg doma parlamenta dozvolu za korišćenje ruskih oružanih snaga u inostranstvu nakon što je zvanično priznao dva istočnoukrajinska regiona, rekao je predsednik veća, javio je AP.

Obraćajući se veću tokom dela večernje sednice koja je emitovana na veb stranici veća, jedan od zamenika ruskog ministra odbrane rekao je da Rusija nije ostala bez izbora i zatražio je da odobri raspoređivanje u inostranstvu.

- Ruski predsednik je zatražio od gornjeg doma parlamenta dozvolu za korišćenje ruskih oružanih snaga u inostranstvu nakon što je zvanično priznao dva istočnoukrajinska regiona - rekao je predsednik veća.

Obraćajući se veću tokom dela večernje sednice koja je emitovana na veb stranici veća, jedan od zamenika ruskog ministra odbrane rekao je da Rusija nije ostala bez izbora i zatražio je da odobri raspoređivanje u inostranstvu.

Mnogi zapadni analitičari veruju da bi to mogao biti uvod u opštu invaziju Ukrajine.

PREDLOG PRIHVAĆEN

Savet Federacije odobrio je predlog predsednika Rusije Vladimira Putina o upotrebi Oružanih snaga u inostranstvu.

Prethodno je predsedavajuća Saveta Federacije Valentina Matvijenko saopštila da je gornji dom parlamenta primio predlog predsednika o upotrebi Oružanih snaga u inostranstvu.

- U skladu sa delom 3 člana 51 pravilnika Saveta Federacije, dodatno stavljam na dnevni red sednice Saveta Federacije razmatranje ovog predloga - rekla je ona.

Matvijenkova je navela da su upotrebu Oružanih snaga Rusije u inostranstvu razmatrali nadležni odbori za ustavnu izgradnju, odbranu, međunarodne poslove i Savet federacije, a pitanje će se razmatrati javno.

Državna duma i Savet Federacije u utorak su jednoglasno ratifikovali ove sporazume. Istovremeno su unete izmene prema kojima zakoni stupaju na snagu od trenutka zvaničnog objavljivanja. Sami sporazumi će stupiti na snagu „danom razmene ratifikacionih povelja“.

15:15 - Medvedev odbrusio Nemcima 

Bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev reagovao je na vest da će Nemačka zaustaviti ruski gasovod Severni tok 2.

- Nemački kancelar Olaf Šolc izdao je nalog za zaustavljanje procesa sertifikacije gasovoda Severni tok 2. Dobro. Dobrodošli u hrabri novi svet u kom će Evropljani vrlo brzo plaćati 2.000 evra za 1.000 kubnih metara prirodnog gasa - napisao je Medvedev na Tviteru.

15:00 - Oglasio se Putin dan nakon istorijske odluke 

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u utorak da nema nameru da obnavlja carstvo. Te reči stigle su dan nakon što je priznao nezavisnost DNR i LNR na istoku Ukrajine. 

- Očekivali smo da će biti spekulacija o tome da se Rusija sprema da obnovi carstvo - rekao je Putin tokom susreta u Kremlju s azerbajdžanskim kolegom Ilhamom Alievim, naglasivši da to nikako nije tačno.

Kako je istakao, nakon raspada SSSR Rusija je "shvatila nove realnosti i aktivno radila na jačanju" saradnje s drugim bivšim sovetskim republikama kao što su Azerbajdžan i Kazahstan.

- Ukrajina je u drugačijoj situaciji jer teritoriju te zemlje koriste treće zemlje kako bi kreirale pretnje prema Rusiji - naveo je Putin.   

14:00 - Vođa noćnih vukova čestitao Rusiji  

Osnivač i vođa moto-kluba “Noćni vukovi”, Aleksandar Sergejevič Zaldostanov, poznatiji kao Hirurg, čestitao je sinoć Donjeckoj i Luganskoj republici oslobođenje, kao i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Zaldostanov i Vladimir Putin  

On je objavio snimak čestitke na Fejsbuku, uz sledeći opis:

- Završilo se. Noćni Vukovi zahvaljuju predsedniku Rusije, a Donbas čestita svojoj braći Dan oslobođenja - stoji u objavi.

Na snimku se vidi gužva u sedištu “Noćnih vukova” u Moskvi, gde se veliki broj bajkera okupio da čuje vesti.

- Poštovani Vladimire Vladimiroviču, od trenutka raspada SSSR rat je na našem pragu. Mi smo vam pomagali u nastojanju da neprijatelje oteramo sa praga… Ne možemo čekati ni sat, ni dan. Tamo u Donbasu su naša braća i naši prijatelji… Mi nismo politička stranka, niti pretendujemo na vlast, ali kao građani Rusije podržavamo vašu odluku da priznate Donbas - rekao je, između ostalog, Zaldostanov.

Kako je istakao, "Noćni vukovi" su spremni da u svakom trenutku i svuda krenu da podrže Donbas. 

Na snimku se potom čuju uzvici: "Donbas-Rusija, Kijev-Rusija, Kosovo-Srbija!". 

 

 

 

Podsetimo, Putin je 2013. odlikovao Zaldostanova Ordenom časti za izuzetne zasluge u patriotskom vaspitanju omladine, učešću u spasilačkim akcijama i doprinosu u čuvanju sećanja na heroje Otadžbinskog rata. 

12:15 - Ukrajina prekida veze sa Rusijom? 

- Kijev razmatra mogućnost raskida diplomatskih odnosa sa Rusijom - izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski i naglasio kako mu je takav zahtev stigao od Ministarstva spoljnih poslova.

- Sada ću raditi na tom pitanju i ne samo na tome, nego i našim efikasnim koracima u vezi eskalacije od strane Rusije - rekao je on.

Istakao je da su postupci Moskve "pravna agresija".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski 

- Tom odlukom Rusija stvara pravnu osnovu za dalju oružanu agresiju protiv Ukrajine, kršeći sve moguće međunarodne obaveze - poručio je on i dodao da ne veruje da će biti rata sa Rusijom.

Ipak, ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov bio je mnogo manje optimističan. 

Ukrajina će doživeti nova iskušenja i gubitke. Moraćemo da prođemo kroz bol, da nadvladamo strah i očaj - rekao je Reznikov i poručio: "Pobedićemo, nema sumnje. Na našoj smo zemlji".

- Neprijatelj je juče pokazao svoje pravo lice, lice kriminalca koji želi da drži za taoca slobodni svet - naglasio je Reznikov.

12:00 - Šolc obustavio Severni tok 2

Nemačka vlada je, nakon ruske invazije istočnih ukrajinskih pokrajina, u utorak zaustavila postupak izdavanja dozvole za rad gasovoda Severni tok 2.

- Nemačka vlada do daljnjeg zaustavlja postupak izdavanja dozvole za rad gasovoda Severni tok 2 - javila je nemačka agencija DPA pozivajući se na izvore u vladi.

Projekat Severni tok 2 je, podsetimo, gotov, ali čeka upotrebnu dozvolu nakon što su nemačke vlasti zatražile promene u vlasničkoj strukturi gasovoda. Prema zakonima EU snabdevač ne bi trebalo da bude u isto vreme i vlasnik gasovoda. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Olaf Šolc, nemački kancelar 

Nakon pojave optužbi sa Zapada da Rusija sprema invaziju na Ukrajinu unutar nemačke vlade su sve glasniji pozivi za zaustavljanje projekta gasovoda Severni tok 2, kojim bi ruski gas direktnim putem trebalo da bude dopreman u Nemačku.

11:00 - Rusija će garantovati bezbednost DNR i LNR  

- Pravo na suverenitet treba poštovati samo onim državama koje predstavljaju ceo narod koji živi na njihovoj teritoriji, a Ukrajina nije jedna od njih od 2014. - saopštio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i pojasnio čitavu situaciju:  

- Ako se govori o principu suvereniteta i teritorijalnog integriteta, jedan od ključnih dokumenata koji svi pravnici smatraju osnovom za tumačenje Povelje UN je deklaracija o principima međunarodnog prava koji se tiče prijateljskih veza između naroda. Nikad nigde ova deklaracija nije bila dovedena u pitanje - rekao je ministar, prenosi Sputnjik. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sergej Lavrov

On je naglasio da se, u pogledu suvereniteta i teritorijalnog integriteta, u ovoj deklaraciji ističe da se ona mora "strogo poštovati u odnosu na sve države koje u svom praktičnom delovanju poštuju princip ravnopravnosti i samoopredeljenja naroda, a kao rezultat toga imaju vlast koja predstavlj, bez razlike rase, vere i boje kože, sve ljude koji žive na ovoj teritoriji".

- Mislim da niko ne može da tvrdi da ukrajinski režim, počevši od državnog udara 2014, predstavlja ceo narod koji živi na teritoriji ukrajinske države - dodao je ministar.

10:48 - Sirija dala podršku Putinu  

Sirija je u utorak objavila da podržava odluku ruskog predsednika Vladimira Putina o priznanju nezavisnosti dve separatističke regije na istoku Ukrajine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Saveznici, Bašar el Asad i Vladimir Putin 

- Sirija podržava odluku predsednika Putina o priznanju republika Lugansk i Donjeck i sa njima će i sarađivati - rekao je ministar spoljnih poslova Faisala Mikdada i poručio da Zapad čini protiv Rusije slično onome što je činio protiv Sirije tokom terorističkog rata. 

Rusija je bila glavni saveznik sirijskog predsednika Bašara el Asada u ratu koji je izbio 2011. godine.

10:45 - Skok cene nafte   

Cene nafte premašile su u utorak na početku trgovine na londonskom tržištu 99 dolara nakon ruskog priznanja dve odmetnute proruske regije na istoku Ukrajine.

Na početku trgovine u Londonu cena barela je skočila sa 3,71 dolar u odnosu na prethodno zatvaranje, na 99,1 dolar. Na američkom tržištu barelom se u elektronskoj trgovini trgovalo po 4,41 dolara višoj ceni, od 95,72 dolara.

10:35 - I Japan će Rusiju udariti sankcijama? 

- Japan će se najverovatnije pridružiti zapadnim sankcijama protiv Rusije, uključujući i zabranu izvoza u tu zemlju elektronskih čipova i drugih visokotehnoloških proizvoda, ukoliko ruski predsednik Vladimir Putin naredi invaziju na Ukrajinu - preneo je u utorak dnevni list Yomiuri.

Odluka treće svetske privrede da se pridruži svom američkom savezniku i drugim članicama grupe G7 u pretnji ekonomskim sankcijama dolazi nakon što je Putin naredio svojim snagama da uđu u odmetnute regione na istoku Ukrajine koje sada Rusija priznaje kao nezavisne države.

Funkcioneri japanske vlade zasad nisu komentarisali te informacije.

Podsetimo, Japan je u prošlosti zauzimao mekši stav prema Rusiji od SAD, a niz japanskih čelnika pokušavao je da se dodvori Putinu kako bi vratio Japanu severna ostrva okupirana nakon Drugog svetskog rata. Japan je takođe veliki kupac ruskog gasa.

10:30 - Priznanje Kosova je otvorilo Pandorinu kutiju 

Funkcioner Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) David Štokinger ocenio je danas povodom ukrajinske krize da je priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova od strane Zapada, uz aktivno učešće Austrije koja je, kako kaže, kršila svoju neutralnost - otvorilo Pandorinu kutiju.

Štokinger je, kako prenosi Sputnjik, ukazao na to da je priznavanje Kosova stvorilo presedan koji je ugrozio međunarodno pravo i međunarodne odnose.

- Još se sećam kada smo tada mi iz Socijaldemokratske omladine i mirovnog pokreta zbog našeg doslednog stava da je Kosovo Srbija bili ismevani, čak i napadani. Mi smo tada još znali šta će uslediti. Još jednom smo bili u pravu - istakao je on na svom Fejsbuk profilu.

 

Sada, kako je konstatovao Štokinger, se sve vraća licemerima i revizionistima istorije.

10:25 - Nastavljene borbe

Opet se čuje artiljerijska paljba u Lugansku. Neizvesno je šta su ciljevi.

10:15 - Nema dogovora o ruskim bazama u Ukrajini  

- Trenutno se ne razgovara o rapoređivanju ruskih baza u DNR i LNR, ali ako bude bilo potrebno i ta opcija je predviđena - izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Andrej Rudenko i naglasio kako zasad nije bilo razgovora ni o kakvim bazama.

- Ako ako bude bilo potrebno, uradićemo sve što bude bilo potrebno. Sporazum to predviđa - rekao je Rudenko Sputnjiku.

10:00 - Evropske berze u dramatičnom padu  

Na evropskim berzama u utorak ujutro su cene deonica pale na najniže nivoe u sedam meseci jer se ulagači plaše daljeg zaoštravanja napetosti između Zapada i Rusije.  

9:17 - I Milo Đukanović napao Putina  

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović osudio je u utorak odluku Rusije da prizna nezavisnost ukrajinskih separatističkih regija Donjeck i Lugansk, istakavši da svojim potezom Moskva krši međunarodno pravo i međunarodni poredak zasnovan na pravu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Milo Đukanović je priznao Kosovu, ali Donbas mu je sporan 

Predsednik Crne Gore je naveo da njegova država osuđuje sve akte o priznanju oblasti Donjecka i Luganska kao nezavisnih entiteta.

- Crna Gora ponavlja svoju nedvosmislenu podršku nezavisnosti, teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine u okviru njenih međunarodno priznatih granica - napisao je Đukanović na Tviteru.

Podsetimo, Crna Gora je članica NATO, a svoju spoljnu politiku usaglasila je s politikom EU i podržala je ranije uvođenje sankcija Rusiji.

9:17 - Raskol u Evropskoj uniji  

- Ambasadori država članica EU sastaće se tokom jutra kako bi raspravili moguće uvođenje sankcija Rusiji - izjavio je neimenovani zvaničnik Unije.

Ipak, čini se kako EU nije jedinstvena po tom pitanju. Naime, prema izjavama EU diplomata, neke države članice žele da sankcije budu ograničene, dok druge žele sveobuhvatne mere koje bi stupile na snagu odmah. Moguć je i sastanak na najvišem nivou lidera država članica EU, ali odluka o tome još nije donesena.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen 

08:36 - Stradala još dvojica vojnika 

Dvojica ukrajinskih vojnika tokom noći stradala su u granatiranju, a još 12 ih je povređeno.

U izveštaju združenih snaga se navodi da je Ukrajina zabeležila 84 kršenja u poslednja 24 sata od strane snaga koje podržava Rusija, kao i 64 kršenja kontrole upotrebe oružja po sprazumima iz Minska.   

08:22 - Kina zabrinuta zbog eskalacije

- Kina je zabrinuta zbog pogoršavanja stanja u Ukrajini - rekao je ministar spoljnih poslova Vang Ji, ponovivši svoj poziv svim stranama da pokažu suzdržanost i razreše razlike kroz dijalog.

Vang Ji je poručio kako treba poštovati ​​legitimne bezbednosne zahteve svake zemlje. On je razgovarao s američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom. 

08:18 -  Berze "poludele"

Na azijskim berzama su zbog aktuelne krizne situacije indeksi u utorak oštro pali, dok su cene nafte snažno porasle jer se ulagači plaše rata u Ukrajini.

08:12 - I Slovenija osudila Putina 

Slovenački premijer Janez Janša osudio je odluku Rusije da prizna ukrajinske separatističke regione Donjeck i Lugansk i zauzeo se da Evropska unija ponudi Ukrajini "perspektivu punopravnog članstva".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Janez Janša 

07:50 - Britanija tvrdi da je invazija počela 

Britanija će danas objaviti nove sankcije Rusiji. Ministarka spoljnih poslova Liz Tras rekla je da Putinovi postupci ne mogu da prođu nekažnjeno.

- Sankcije će biti odgovor na rusko kršenje međunarodnog prava i napad na suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine - istakla je ona.

Dodala je da je razgovarala s visokim predstavnikom EU za spoljne poslove Žozefom Boreljom i kako su se složili da će se Britanija i Evropska Unija koordinirati kako bi uveli brze sankcije Putinovom režimu i stali rame uz rame s Ukrajinom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Liz Tras najavila oštre sankcije Moskvi 

Britanski ministar zdravlja Sadžid Džavid kazao je kako je "ruska invazija na Ukrajinu već počela, te da će njegova zemlja zato reagovati".

- Iz izveštaja već možemo da zaključimo da je Putin poslao tenkove i trupe. Ovo je mračno jutro za Evropu. Može se zaključiti da je invazija na Ukrajinu počela - rekao je Džavid za Skaj njuz. 

07:25 - Ukrajinci optužili Moskvu za agresiju 

Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova upravo je izdalo službeno saopštenje u kom osuđuje odluku Rusije da prizna regije Lugansk i Donjeck kao nezavisne države.

- Ukrajinska strana zna koje su namere Rusije i njen cilj je da provocira Ukrajinu. Uzimamo u obzir sve rizike i ne popuštamo pred provokacijama jer ostajemo predani političko-diplomatskom rešavanju rusko-ukrajinskog oružanog sukoba - piše u saopštenju objavljenom u utorak ujutro.

Ministar odbrane te zemlje Oleksii Reznikov kazao je kako Kremlj nije priznao samoproglašene republike, već sopstvenu agresiju na Ukrajinu.

- Ostajemo samouvereni i smireni. Spremni smo i sposobni da branimo sebe i svoj suverenitet. Svet ne može da ćuti - kazao je on.

07:05 - Sve gorrelo u Savetu bezbednosti UN 

Američka ambasadorka pri UN Linda Tomas-Grinfild odbacila je Putinovu tvrdnju da će ruske trupe koje su poslate u separatističke regije Ukrajine preuzeti "mirotvornu" ulogu.

- Zove ih mirovnim snagama. To je glupost. Znamo što zapravo jesu - istakla je ona na hitnom sastanku Saveta bezbednosti u Njujorku i dodala kako ruski predsednik želi da se vrati u vreme kada su carstva vladala svetom.

- Ovo nije 1919. godina - dodala je Tomas-Grinfildova.

 

 

Isti stav je ponovila i stalna predstavnica Ujedinjenog Kraljevstva pri UN Barbara Vudvard, naglasivši kako će "radnje koje je Rusija danas odabrala imati teške i dalekosežne posledice".

- Prvo, na ljudski život. Invazija na Ukrajinu oslobađa snage rata, smrti i razaranja na narod Ukrajine. U nastojanju da se granice prekroji silom, ruska dela pokazuju očigledan prezir prema međunarodnom pravu - rekla je ona.

Međutim, predstavnik Rusije pri UN kazao je kako neće odgovarati na verbalne napade.

- Zapad gura Ukrajinu prema sukobu i zanemaruje položaj onih u Donbasu.Dopustiti novo krvoproliće u Donbasu je nešto što ne nameravamo da dozvolimo - poručio je Nebenzja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vasilij Nebenzja 

S druge strane, ukrajinski ambasador Sergej Kislicija insistirao je da granice njegove zemlje ostaju nepromjenjive uprkos akcijama Rusije.

- Mi smo na svojoj zemlji. Ne bojimo se ničega i nikoga, nikome ništa nismo dužni i nikome ništa nećemo dati. Ne bi trebalo biti nikakve sumnje. Zahtevamo od Rusije da poništi odluku o priznanju i vrati se za sto za pregovore - istakao je on. 

06:55 - Sankcije iz Sjedinjenih Država 

Sjedinjene Države koordiniraju se sa saveznicima i u utorak će najaviti nove sankcije Rusiji, saopšteno je iz Bele kuće. 

Zvaničnici administracije šefa SAD Džoa Bajdena izjavili su, međutim, kako Putinov potez, budući da je Rusija već imala vojsku na svojim zapadnim granicama, nije osnova za uvođenje šireg paketa sankcija koje su SAD i saveznici najavili u slučaju da Rusija izvrši invaziju na Ukrajinu.

Umesto toga, Bela kuća najavila je odvojene, manje oštre i ciljanije sankcije. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading