SKANDAL U EVROPSKOM PARLAMENTU! Poslanik salutirao nacističkim pozdravom, pa vikao: Živeo Orban, Fides, Kačinski i Bugari! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

17.02.2022

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Angel Džambazki ozbiljno je uzburkao strasti u srcu Evropske unije, a kako je najavljeno, biće ozbiljno sankcionisan.

SKANDAL U EVROPSKOM PARLAMENTU! Poslanik salutirao nacističkim pozdravom, pa vikao: Živeo Orban, Fides, Kačinski i Bugari! (VIDEO)

Foto: Printscreen

Angel Džambazki pobesneo zbog odluke Evropskog suda, pa izazvao skandal

Bugarski evroparlamentarac Angel Džambazki izazvao je neviđeni skandal u Evropskom parlamentu nakon što je u sredu neposredno posle rasprave o vladavini prava u Poljskoj i Mađarskoj salutirao Hitlerovim pozdravom. 

Džambazki, inače član stranke VMRO - Bugarski nacionalni pokret, salutirao je neposredno pre izlaska iz glavne dvorane Evropskog parlamenta. VMRO je deo Kluba predstavnika Evropski konzervativci i reformisti (ECR).

- Nikada vam nećemo dopustiti da nam govorite što da radimo. Živeli Orban Fides, živeli Kačinski i stranka Pravo i pravda, živele Bugarska i naša nacionalna država. Živela Evropa nacija - vikao je on.

 

 

Najviši sud Evropske unije u sredu je odbacio tužbu Poljske i Mađarske protiv evropskog mehanizma kojim se za kršenje sloboda i vladavine prava neke zemlje članice kažnjava uskraćivanjem novca iz evropskih fondova.

Poljska i Mađarska su tražili od Evropske unije da te mehanizme proglasi nezakonitima, ali je Sud zahteve odbacio.

Pina Picierno, potpredsednica Evropskog parlamenta koja je vodila sednicu na kojoj je Džambazki izazvao incident, rekla je da će ta ustanoca pregledati snimak spomenute rasprave i utvrditi da li je on zaista salutirao Hitlerovim pozdravom.

- Ne dopuštamo fašističke gestove i simbole. Ako se to dogodilo, to je veoma ozbiljno i sankcioniraće se - rekla je Picierno.

Kasnije je osudila pozdrav i tražila da se Džambazki sankcioniše.

- Evropski parlament je živi spomenik demokratije koja se bori protiv varvara i fašista - dodala je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading