KRALJICA ĆE PLATITI KAZNU SVOG SINA PEDOFILA! Skandalčina, stiže podrška od majke bludnom princu koji je spavao s maloletnicama, IZNOS JE 14,4 MILIONA EVRA!

Autor: Republika

Svet

17.02.2022

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bludni britanski princ Endru, koji se družio sa zloglasnim Džefrijem Epstajnom i preko njega upoznao svoju tada maloletnu žrtvu Virdžiniju Roberts Đufre, sada mora da joj plati vrtoglavu odštetu.

KRALJICA ĆE PLATITI KAZNU SVOG SINA PEDOFILA! Skandalčina, stiže podrška od majke bludnom princu koji je spavao s maloletnicama, IZNOS JE 14,4 MILIONA EVRA!

Foto: Tanjug/AP

Princ Endru ipak naišao na podršku kraljice majke

Britanska kraljica Elizabeta II najverovatnije će platiti deo odštete Virdžiniji Roberts Đufre, koja je bila maloletna kada je sa njom odnose imao kraljičin mlađi sin, bludni princ Endru, nanevši neviđenu štetu porodici.

Reč je o vrtoglavoj sumi od 12 miliona funti, što je oko 14,4 miliona evra, a kako prenosi Miror, Elizabeta će, sudeći po rečima izvora iz Vindzora, platiti deo iznosa budući da njen sin nakon što mu je oduzela sve titule i pristup novčanim sredstvima, ostao bez mogućnosti da to sam iskešira. 

Inače, Đufreova, koja je optužila Endrua za seksualno zlostavljanje koje se dogodilo pre više od dve decenije kada je imala samo 17 godina, nagodila se sa njim kako bi suđenje bilo otkazano, pa je tako i dobila mogućnost da postane milionerka. Princu ju je podvodio sada pokojni milijarder i pedofil Džefri Epstajn.​ Tvrdi da ju je princ zlostavljao u kući bivše Epstajnove saradnice Žislen Maksvel u Londonu i na Epstajnovim posedima.

- Kraljica je spremna da podmiri troškove odštete, i to iz svojih privatnih fondova vojvodstva Lankaster, čija je vrednost procenjena na više od 23 miliona funti. Ipak, biće to veliki udarac za Krunu - navodi Dejli mejl. 

Interesantno je da u nagodbi nema nikakvog službenog priznanja, kao ni izvinjenje, a u zajedničkom sudskom saopštenju Endruovi advokati su s pravnim timom Đufreove naveli da "princ žali zbog svojih veza s Epstajnom i pohvaljuje hrabrost gospođe Đufre i drugih žrtava u želji da se založe za sebe i druge”.

- Princ Endru obećava da će svoje žaljenje zbog povezanosti s Epstajnom dokazati tako što će podržavati borbu protiv podvođenja žrtava seksualnog zlostavljanja, kao što će pružiti podršku i samim žrtvama - navedeno je u dokumentu. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Virdžinija Roberts Đufre hrabro iznela optužbe na račun princa 

Princ Endru je dosad, preko svojih advokata, tvrdio da su sve optužbe protiv njega rezultat Virdžinijine pohlepe za novcem.

Inače, on je istrpeo i žestok pritisak jer je ova velika afera morala da se reši pre kraljičinog jubileja. A iako iz Bakingemske palate poručuju kako su oduševljeni što slučaj ipak neće završiti na sudu, izvori bliski kraljici kažu kako nema nikakvih šansi da se princ vrati na bilo koju od svojih funkcija.

Drugim rečima, kraljica je spremna da plati sve što se od Endrua traži, ali neće mu oprostiti i isključiti ga iz društvenog života kraljevske porodice, kao što mu je već oduzela ovlašćenja. Izvori citiraju kraljevsku porodicu koja navodno smatra kako je on sam kriv za situaciju jer je "loše birao društvo i donosio pogrešne odluke u životu".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Princ Endru sa mladom Virdžinijom i Maksvelovom  

Do nagodbe je došlo samo mesec dana nakon što je danas 38-godišnja Virdžinija rekla da je imala seksualne odnose s princom u Londonu 2001. 

Advokati su zadovoljni i kažu da je i ona.   

- Ovo je kraj slučaja. Ne mogu da govorim o detaljima, ali zadovoljni smo, a novac će joj biti isplaćen u roku od 30 dana. Dobar dan je iza nas - kazao je Virdžinijin advokat Davir Bojes.

Upućeni podsećaju kako je to veoma velika stvar za princa Endrua koji je u kratkom roku prešao put od poricanja svega do odluke da će ipak platiti odštetu. Ipak, tu je i pitanje sudskih troškova, a iako je pravnik Bojes zasad rekao kako radi pro bono, nije isključeno da će ipak od Palate tražiti da mu podmire troškove, koji bi mogli biti milionski.

U međuvremenu, Dejli mejl citira visoki izvor iz porodice koji kaže da je princ nedvosmisleno kriv za neoprostivo loše rasuđivanje i svoj prijateljski odnos sa zloglasnim Epstajnom.

- Završetak ovog procesa veliko je olakšanje. Ovo je bio veoma težak period za sve nas. Od početka, a sve traje godinama, osećali smo kako Endru ovu situaciju vodi jako, jako loše, a njegovi savetnici kao da su zažmirili i zabili prste u uši - rekao je novinarima neimenovani izvor iz Palate.

Vest o podmorivanju dugova bludnog sina, naišla je na podeljene reakcije u britanskoj javnosti, pri čemu su mnogi to čak nazvali skandalom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading