DRAMATIČNO UPOZORENJE SRPSKOG AMBASADORA: Napustite Ukrajinu, ne putujte u tu zemlju!

Autor: Republika

Svet

15.02.2022

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Srbije u Ukrajini Aca Stojanović posavetovao je građanima naše zemlje da iz bezbednosnih razloga ne putuju u tu zemlju, a onima koji se tamo već nalaze, da je napuste.

DRAMATIČNO UPOZORENJE SRPSKOG AMBASADORA: Napustite Ukrajinu, ne putujte u tu zemlju!

Foto: Tanjug/AP

Strahuje se od vojnog sukoba u Ukrajini

Ambasador Srbije u Ukrajini Aca Jovanović potvrdio je danas da u Ukrajini boravi oko 300 državljana Srbije, od kojih oko 100 u glavnom gradu Kijevu.

- Na sajtu ambasade Srbije u Ukrajini postavljena je preporuka našeg Ministarstva spoljnih poslova građanima Srbije da do daljeg ne planiraju putovanja u tu zemlju, a svima koji žive u Ukrajini, a mogu da rade i onlajn, da je napuste zbog aktuelne krize - rekao je Jovanović u informativnom programu televizije Tanjug, prenosi Blic. 

On je potvrdio da je ambasada neprekidno na raspolaganju svim našim građanima i da je u svakodnevnoj telefonskoj i onlajn komunikaciji sa mnogima koji se javljaju da potraže savet ili se informišu.

Ambasador je ukazao da se u našoj ambasadi u Kijevu prate potezi drugih diplomatskih predstavništava i da on lično komunicira sa brojnim stranim diplomatama.

Republika

Foto: Printscreen/Google Maps

Ambasada Srbije u Kijevu 

Govoreći o trenutnoj situaciji i mogućnosti eskalacije krize, Jovanović je podsetio da se na Zapadu već danima licitira i najavljuje početak ruske invazije na Ukrajinu, ali da su "svi svedoci da se ništa od toga nije dogodilio".

- Te najave ruskog napada koje stižu sa Zapada ne utiču previše na građane Ukrajine. Sam predsednik Zelenski je više puta izlazio pred javnost u nameri da umiri građane i pozove ih da ne paniče. On je čak i u razgovoru sa predsednikom Bajdenom apelovao da smanje tenzije, jer sve to loše utiče na ukrajinsku ekonomiju i na svakodnevni život građana, doprinosi skoku cena i rastu inflacije - podsetio je u Vestima Tanjug TV ambasador Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading