IZNENADNI PREOKRET, SVET U ŠOKU! Američki nosač aviona Hari Truman usred noći HITNO NAPUSTIO HRVATSKU!

Autor: Republika

Svet

15.02.2022

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkazana su sve turističke ture, a mornarima je javljeno da se hitno vrate na plovilo bez dodatnih objašnjenja, što je izazvalo još veću nevericu u svetu.

IZNENADNI PREOKRET, SVET U ŠOKU! Američki nosač aviona Hari Truman usred noći HITNO NAPUSTIO HRVATSKU!

Foto: Tanjug/AP

Nosač aviona Hari Truman trebalo je još da bude u Splitu

Američki nosač aviona koji se nalazio u četvorodnevnoj poseti Splitu iznenada je tokom noći skratio boravak i napustio hrvatske vode, prenosi Sputnjik.  

Umesto u utorak ujutro brod "Hari Truman" je otplovio u ponedeljak uveče, prenosi Slobodna Dalmacija.

Prethodno je oko 21 sat to učinila norveška fregata u njegovoj pratnji, koja se zaputila kroz Splitska vrata dalje prema otvorenom moru, dok je sam nosač dva sata kasnije koristio rutu uz ostrvo Drvenik.

Službenog objašnjenja ranijeg odlaska zasad nema, kao ni odgovora na pitanje da li je taj potez povezan s rastućom eskalacijom odnosa SAD i Rusije oko stanja u Ukrajini. U ponedeljak, kada su reporteri posetili "Trumana", neslužbeno se moglo čuti da će on i dalje nastaviti ploviti negde u Sredozemlju, prenosi portal.

Više hiljada članova posade nosača aviona i niza pratećih vojnih brodova boravak u Hrvatskoj tako su morali da skrate za jednu noć.

U ponedeljak prepodne svi su dobili obaveštenje o "plavoj zastavi" i poziv da hitno prekinu sve aktivnosti i vrate se na brod. Otkazane su sve turističke ture, dogovoreni ručkovi i večere i poslednje rezervisano noćenje u Splitu i okolini, što je samo dodatno zaprepastilo svetsku javnost i mnoge navelo na razmišljanje šta je tačno moglo da se dogodi. 
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading