RAZUMNA SILA NAD DEMONSTRANTIMA! Ovako se demokratije ophode prema protivnicima obavezne vakcinacije, dečaku stisli glavu, razvlačili golu ženu!

Autor: Republika

Svet

11.02.2022

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimci kako se policija iživljava nad demonstrantima na Novom Zelandu šokirali su čitavu planetu.

RAZUMNA SILA NAD DEMONSTRANTIMA! Ovako se demokratije ophode prema protivnicima obavezne vakcinacije, dečaku stisli glavu, razvlačili golu ženu!

Foto: Printscreen

Stravične scene na protestima na Novom Zelandu

Zastrašujuće scene sa Novog Zelanda, zemlje koja je od samog početka pandemije koronavirusa hvaljena u čitavom svetu kako na jedan od najboljih načina vodi borbu protiv KOVIDA-19, sada su šokirale planetu budući da je policija te demokratije primenila neviđenu silu nad demonstrantima.

Reč je o učesnicima protesta koji su podstaknuti višednevnim blokadama kanadskog grada Otave, paralisali sam centar prestonice Velingtona oko parlamenta, izražavajući protivljenje obaveznoj vakcinaciji protiv korone. Oni su tri dana opsedali srce grada nakon čega su na njih poslate specijalne jedinice i policajci koji nisu gledali da li se ispred njih nalaze maloletnici, starci ili žene. 

Na jednom snimku, koji je podeljen na Instagramu, vidi se kako grupa od oko 10 pripadnika bezbednosnih snaga na zemlju pritiska mladića, za kog autor zapisa tvrdi da je dete. Da stvar bude strašnija, jedan od policajaca je mladiću čak kleknuo na glavu, držeći ga da bi njegove kolege mogle da ga vežu lisicama. 

- Da li je ovo razumna sila... pa on je samo dete - stoji u jednom od na stotine komentara podrške demonstrantima, koji su mirno izražavali svoj stav ispred parlamenta zemlje. 

Republika

Foto: Printscreen

Trenutak nasilja nad dečakom u Velingtonu 

Osim hapšenja deteta, objavljen je i snimak kako grupa policajaca po travnjaku ispred parlamenta vuče ženu koja se najverovatnije iz protesta skinula do gole kože.

Pripadnicima bezbednosnih snaga to nije smetalo da je vuku i čupaju za kosu, dok je na kraju, baš kao i poput dečaka, njih desetorica nisu pritisla na zemlju i stavila joj lisice na ruke. 

 

 

Prema zvaničnim podacima, uhapšeno je 120 ljudi, dok je u "operaciji" razbijanja protesta učestvovalo dodatnih 150 policajaca dovedenih iz čitave zemlje kako bi se stalo na put demonstrantima. 

Dvojica pripadnika organa bezbednosti je povređeno, dok su lakše povrede zadobili i neki od učesnika protesta. Upotrebljen je i biber-sprej

- Demonstranti su ispred parlamenta razapeli šatore i parkirali automobile, blokirajući tako saobraćaj danima - preneo je britanski Gardijan i istakao kako je situacija "eksplodirala" nakon što se kordon policije svakih pola sata približavao učesnicima protesta, što je njih na kraju razbesnelo pa su počeli da gađaju pripadnike bezebdnosnih snaga najrazličitijim predmetima. 

- Sram vas bilo, sram vas bilo - ponavljali su učesnici protesta obraćajući se policiji. 

Republika

Foto: Printscreen

Učesnici protesta su pobesneli zbog dolaska policije

Pojedini učesnici protesta su udarali u bubnjeve i pevali pesme na maorskom i engleskom jeziku, uključujući i himnu zemlje.

- Hvala što ste se zauzeli za Novi Zeland! - vikao je bubnjar okupljenim građanima. 

Inače, demonstracije i pored nasilja nisu u potpunosti razbijene. 

- Protest će se sigurno nastaviti nekoliko dana, što će zahtevati da se dovedu policajci iz drugih delova zemlje - rekao je komandant okruga Velington Kori Parnel.

Obraćajući se medijima na lokaciji udaljenoj od protesta, Parnel je rekao da je okupacija, sa podignutim šatorima, bila "bez presedana" na terenu.

- Pokušavali smo da ohrabrimo te ljude da mirno odustanu... Ali to se nije dogodilo - otkrio je on. 

Republika

Foto: Printscreen

Uhapšeno je više od 120 ljudi 

Parnel je organizatore protesta optužio da su u prve redove stavljali svoju decu kako bi zaustavili napredovanje pollicije.  

- Situacija je bila izuzetno ozbiljna i opasna za te mališane - potvrdio je on i pojasnio kako država nikad neće dozvoliti da manjina diktira dešavanja u zemlji. 

Većina Novozelanđana je podržala vakcinu: 94% njih starijih od 12 godina je primilo dve doze u našoj zemlji - ponovio je Parnel. 

Republika

Foto: Printscreen

Odvedeni u pritvor 

Inače, na Novom Zelandu su na snazi mnogobrojne mere povezane sa obaveznom vakcinacijom, pa je tako određena grupa građana, posebno medicinski radnici, u obavezi da bude imunizovana protiv koronavirusa. To već neko vreme izaziva nezadovoljstvo Ostrvljana. 

Podsetimo, tokom prošle godine su protesti protiv epidemioloških mera na Novom Zelandu podstaknuti nizom teorija zavere, ali i pretnjama i nasilnoj retorici, posebno protiv novinara, premijera i drugih članova parlamenta. Svakodnevno su se pojavljivali pozivi na „hapšenja građana“, suđenja u „nirnberškom“ stilu i na pogubljenja novinara i političara. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Premijerka Džasinda Ardern na udaru

Na sadašnjem protestu, neki demonstranti su svoje kombije ukrasili omčama i ispisali „okačiti ih visoko”. Mnoge parole su bile upućene i premijerki Džasindi Ardern

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading