AMERIKANCI, BEŽITE IZ UKRAJINE, NEĆU SLATI VOJSKU PO VAS! Jezivo upozorenje američkog predsednika, svet u panici: AKO ZAPUCAMO, TO JE SVETSKI RAT!

Autor: Republika

Svet

11.02.2022

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imamo posla s jednom od najjačih armija na svetu, ako počnemo da pucamo na Ruse, to je svetski rat, upozorio je Džo Bajden.

AMERIKANCI, BEŽITE IZ UKRAJINE, NEĆU SLATI VOJSKU PO VAS! Jezivo upozorenje američkog predsednika, svet u panici: AKO ZAPUCAMO, TO JE SVETSKI RAT!

Foto: Tanjug/AP

Bajden uputio jezivo upozorenje svojim građanima

Predsednik Amerike Džozef Bajden uputio je dramatično upozorenje svojim sugrađanima u Ukrajini, koji žive i rade u toj zemlji, što je pokrenulo novi talas panike da je rat nikad neizbežniji.

Naime, Bajden je poručio Amerikancima da što pre napuste teritoriju bivše republike SSSR i vrate se u SAD jer "on neće slati vojsku po njih". Kako j istakao, opasnost je velika zbog opasnosti od vojne invazije Ruske Federacije na ukrajinsku teritoriju. 

- Nije to kao da imamo posla sa terorističkom organizacijom. Mi ovde imamo posla sa jednom od najjačih armija na svetu. Stvari bi brzo mogle da izmaknu kontroli - rekao je Bajden za NBC njuz, prenosi Sputnjik. 

Na pitanje novinara koji bi scenario mogao da ga natera da pošalje trupe za spasavanje Amerikanaca koji beže iz Ukrajine, Džo Bajden je istakao da takav scenario ne postoji.

- To je svetski rat kad Amerikanci i Rusi počnu da pucaju jedni na druge - rekao je on nikad jasnije. 

Prethodno je američki Stejt department pozvao Amerikance da ne putuju u Ukrajinu, ali i da odmah napuste tu zemlju zbog, kako tvrde, „povećane opasnosti od vojnih dejstava Rusije“.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ranije je već evakuisan deo osoblja američke ambasade u Kijevu 

Navodi se i da bi Amerikanci koji se nalaze u Ukrajini trebalo odmah da napuste zemlju komercijalnim putem ili u sopstvenoj režiji, a predloženo im je da odu u susedne zemlje, kao što su Poljska, Slovačka, Mađarska, Rumunija i Moldavija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Peter

11.02.2022 08:30

Ovi ukrajinci su totalne budale, ameri bježe a nih uporno huškaju da se krpe sa Rusima. Ja mahnita naroda, gori su od nas. Što ne uče na tuđim greškama, to je najjeftinije

Ljuba

11.02.2022 09:32

Ma dajte, molim vas. Ko još ozbiljno shvata ovog senilnog starca. Mora se ovako "izražavati" jer Amerika propada iznutra, uskoro će početi sami sebe da ujedaju.

ipak

11.02.2022 13:06

Na zapdu niko ni ne pominje kolike Urkajinske snage su se sjatile na granicu sa Donjeckom oblasti. Nadajmo se da ce se neko sa njihove strane urazumiti i nece probati da iscenira novi Racak, a onda kao odmazdu zapocen Oluju. Tada Rusi nece moci da sede skstenih ruku.