BRITANSKI MINISTAR ODBRANE STIŽE U MOSKVU: Volas poslat da zapreti Rusima i spreči "invaziju na Ukrajinu"

Autor:

Svet

11.02.2022

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas trebalo bi danas da doputuje u zvaničnu posetu Moskvi gde će se sastati sa svojim ruskim kolegom Sergejom Šojguom, a glavni cilj posete je da pokuša putem pretnji sankcijama da "ubedi Rusiju da odstupi od praga rata", piše list Tajms pozivajući se na sopstvene izvore.

BRITANSKI MINISTAR ODBRANE STIŽE U MOSKVU: Volas poslat da zapreti Rusima i spreči "invaziju na Ukrajinu"

Foto: Tanjug/AP

Ben Volas

- Ovo bi mogli da budu poslednji pregovori - kazao je izvor i ocenio da diplomatski razgovori na visokom nivou u narednom periodu nisu planirani.

Takođe je kazao i da Ben Voles ima nameru Sergeju Šojguu da kaže da bi eventualna invazija na Ukrajinu stavila Moskvu u "gubitničku poziciju".

Uoči dolaska Volasa Moskvu je posetila i britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras koja se juče sastala sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom.

Tokom susreta šefovi diplomatija Velike Britanije i Rusije razgovarali su o situaciji u Ukrajini, vojnim vežbama u Belorusiji i garancijama bezbednosti.

Međutim, Lavrov je na konferenciji za štampu okarakterisao sastanak sa britanskom koleginicom kao razgovor nemog sa gluvim, prenosi Sputnjik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Miško

11.02.2022 07:29

Ben Volas je junak koga je glumio Mel Gibson!

Marko

11.02.2022 13:07

@Miško - Valjda Vilijam Volas...