RUSIJA JE GOTOVA! NATO uputio najdramatičnije pretnje ikad: Putin samo što nije izveo napad na Ukrajinu, PLATIĆE VISOKU CENU!

Autor: Republika

Svet

10.02.2022

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg istakao je u Briselu da su ovo najopasnija vremena za evropsku bezbednost.

RUSIJA JE GOTOVA! NATO uputio najdramatičnije pretnje ikad: Putin samo što nije izveo napad na Ukrajinu, PLATIĆE VISOKU CENU!

Foto: Tanjug/AP

Iz kancelarije Stoltenberga stigla jeziva pretnja Putinu

Iz sedišta NATO pakta predvođenog generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom stigle suj nikad dramatičnije pretnje Ruskoj Federaciji i njenom predsedniku Vladimiru Putinu.

Naime, iz Alijnse je poručeno kako će šef Kremlja zasigurno uskoro napasti Ukrajinu, te da će iz tog razloga i on i njegova zemlja platiti visoku cenu.  

- Broj ruskih vojnika na ukrajinskoj granici se povećava i mogući napad je sve izvesniji - rekao je u danas Stoltenberg nakon sastanka s britanskim premijerom Borisom Džonsonom u Briselu i istakao kako su ovo veoma opasna vremena za evropsku sigurnost. 

- NATO nije pretnja Rusiji, ali moramo biti spremni za najgore, istovremeno verujući u političko rešenje - naglasio je on.

Kako je još rekao, Rusija mora da izabere između diplomatskog rešenja krize s jedne strane ili sankcija i pojačanog prisustva snaga Alijanse na istočnom krilu.

- Rusija ima izbor: mogu ili izabrati diplomatsko rešenje - a mi smo spremni da sednemo za pregovarački sto - ali ako izaberu konfrontaciju, platiće visoku cenu. Doći će do ekonomskih sankcija. Doći će do pojačane NATO vojne prisustnosti u istočnom delu Saveza, a i Britanija je važan deo toga - zaključio je Stoltenberg. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Boris Džonson i Jens Stoltenberg ujedinjeni protiv Rusije 

Džonson je, s druge strane, kazao da je ukrajinska kriza najopasniji trenutak i da je važno narednih dana stvari učiniti ispravno.

- Iskreno, ne verujem da je odluka već donesena u Moskvi. Ali to ne znači da je nemoguće da se dogodi nešto zaista katastrofalno i to veoma brzo. Ovo je verovatno najopasniji trenutak - rekao je on, istakavši da je trenutka situacija najveća bezbednosna kriza u Evropi. 

Jens Stoltenberg je dodao i da je poslao pismo ruskom ministru spoljnih poslova, ponudivši mu razgovore o većoj transparentnosti oko vojnih vežbi koje je Rusija danas počela s Belorusijom, kao i razgovore o kontroli nuklearnog naoružanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Djokica

10.02.2022 13:02

Zločinci se nikad ne menjaju, ali i njima će doći kraj.

Odgovori 20 3
SNS

10.02.2022 13:11

Prpa bato prpa

Odgovori 17 2
Max

10.02.2022 14:15

Putinu se tresu gace od ovog koji laje jer za to placen.Sto ne napadnu kad su toliko hrabri?

Odgovori 20 3
Analiticar

10.02.2022 15:59

Niko prvi NE sme da pocne . BICE gubitnik. OVO je imitacija KUBE . Samo moze da podele UKRAJINU ! I to je to . Zapad uzima oko 75 %, RUSIJA uzima istok I Krim.