OVO JE ŽRTVA BRUTALNOG UBISTVA: Muž i dever joj odsekli glavu, poneli je, pa se smeškajući pozirali i šetali gradom (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

09.02.2022

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Monu Hejdari su ubili muž i dever odrubivši joj glavu

OVO JE ŽRTVA BRUTALNOG UBISTVA: Muž i dever joj odsekli glavu, poneli je, pa se smeškajući pozirali i šetali gradom (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter/bai_mina

Monu Hejdari (17) brutalno su ubili suprug i dever u Iranu, a potom su pozirali pred kamerama sa njenom odrubljenom glavom. Stravično ubistvo u Iranu potreslo je čitav svet, a brojne organizacije sada pozivaju na izmene zakona u ovoj zemlji kako bi ubuduće bila sprečena ubistva iz časti.

Jeziv zločin dogodio se 5. februara, a četiri sata kasnije ubice su bile uhapšene u gradu Ahvazu, na jugozapadu zemlje. Dvojica Iranaca su priznala ubistvo, a na društvenim mrežama već danima kruži jeziv snimak na kojem se vidi kako jedan od njih šeta sa Moninom glavom gradskim ulicama.

Motiv ubistva nije zvanično saopšten, ali sumnja se da je Mona ubijena jer je suprug sumnjao da ga vara.

Ensija Kazali, koja je u vladi Irana zadužena za prava žena, pozvala je parlament da preduzme hitne mere, a na vlasti da upozore javnost kako bi se ovakvi zločini ubuduće sprečili.

Mediji u Iranu i korisnici društvenih mreža već danima zahtevaju izmenu zakona.

- Neko je obezglavio ljudsko biće. Njenu glavu su nosili ulicama, a ubica je bio ponosan. Kako to neko može da prihvati? Moramo da preduzmemo mere, kako se femicid više nikad ne bi dogodio - navodi se u članku lokalnih medija.

Sve više ljudi traži reformu zakona o zaštiti žena od porodičnog nasilja, a zahteva se i izmena zakona o minimalnoj starosnoj granici za sklapanje braka u Iranu. U ovom trenutku u brak može stupiti osoba koja ima svega 13 godina.

Lokalni mediji pišu da je Mona imala samo 12 godina kada su je udali. Mlada devojka koja je brutalno ubijena za sobom je ostavila trogodišnjeg sina.

Advokat Ali Mojtahedzadeh rekao je da su rupe u zakonu omogućile da pojedinci čine "ubistva iz časti".

- Nažalost, susrećemo se sa ovakvim slučajevima jer ne postoje jasne mere koje će osigurati primenu zakona kako bi se sprečilo nasilje nad ženama - rekao je poslanik Elham Nadaf za lokalne medije.

Podsetimo, u maju 2020. jedan muškarac je obezglavio svoju 14-godišnju ćerku i osuđen je samo na devet godina zatvora.

Ubistvu prethodilo bekstvo devojčice od kuće. Ona je, naime, otišla iz očevog doma sa 35-godišnjim dečkom, nakon što se otac protivio njihovom braku.

Par je pronašla policija i devojčica je poslata kući uprkos tome što im je rekla da strahuje za svoj život. Iste noći ju je otac ubio dok je spavala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading