POSLE DVE GODINE STROGIH MERA AUSTRALIJA OTVARA GRANICE ZA TURISTE! Za Skota Morisona nisu, ipak, svi dobrodošli!

Autor:

Svet

08.02.2022

06:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australija je najavila ponovno otvaranje granica za vakcinisane turiste i druge koji imaju vizu, prvi put posle skoro dve godine.

POSLE DVE GODINE STROGIH MERA AUSTRALIJA OTVARA GRANICE ZA TURISTE! Za Skota Morisona nisu, ipak, svi dobrodošli!

Foto: Tanjug/AP

Skot Morison

- Ako ste dvostruko vakcinisani, radujemo se što ćemo vam ponovo poželeti dobrodošlicu -  rekao je premijer Australije Skot Morison.

Ponovno otvaranje planirano je za 21. februar.

Australija je imala neke od najstrožih graničnih kontrola na svetu tokom pandemije korona virusa.

U martu 2020. Vlada je zatvorila granice. Većini stranaca zabranjen je ulazak u zemlju i stavljena su ograničenja na ukupan broj dolazaka kako bi se pomoglo u borbi protiv COVID-19.

Morison je u ponedeljak rekao da će oni koji uđu u Australiju kada se granice potpuno ponovo otvore morati da prilože dokaz o vakcinaciji

Nevakcinisani putnici koji imaju medicinski razlog zašto nisu imunizivani i dalje će morati da se prijave za izuzeće i, ako uspeju, od njih će se tražiti da budu u karantinu u hotelu.

Od početka pandemije, Australija je primenila stroge mere kako bi pomogla u borbi protiv širenja COVID infekcija - čak je i zabranila sopstvenim građanima da napuste zemlju prošle godine.

Prema podacima Univerziteta John Hopkins, zemlja je do sada prijavila više od 2,7 miliona slučajeva zaraze korona virusa i 4.248 smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-om.

Skoro 80 odsto stanovništva je potpuno vakcinisano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Posmatrač

08.02.2022 13:30

Dok je ovaj skot na vlasti (nadam se još VEOMA KRATKO) u Australiju će ići samo oni koji moraju ili nisu uračunljivi. Ja svakako neću. Mnogo stoke ima u toj zemlji za moj ukus.