NATO SPREMIO ŽESTOKU ODMAZDU! Svet na ivici, prvo je CNN objavio satelitske snimke, a sada iz Alijanse stižu RAZORNE PRETNJE!

Autor: Republika

Svet

07.02.2022

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnik Alijanse otkrio je da je Savez, u trenutku nikad zategnutijih odnosa na relaciji Moskva-Zapad, spreman da ka Rusiji pošalje dodatne snage.

NATO SPREMIO ŽESTOKU ODMAZDU! Svet na ivici, prvo je CNN objavio satelitske snimke, a sada iz Alijanse stižu RAZORNE PRETNJE!

Foto: Tanjug/AP

Stoltenberg spreman na žestok udar na Vladimira Putina

NATO pakt predvođen generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom objavio je da je spreman da protiv Ruske Federacije i njenog predsednika Vladimira Putina upotrebi svu moguću silu kako bi sprečio eventualni napad ruske vojske na susednu Ukrajinu, a u sklopu najnovijeg udara iz Alijanse planirano je da se u Poljsku i u Baltičke zemlje izmeste dodatne savezničke snage. 

To je otkrio Rob Bauer, holandski admiral na čelu najvišeg strateškog tela NATO, i to nedugo nakon što je američki CNN objavio navodne satelitske snimke na osnovu kojih se može zaključiti da je Putin izmestio dodatnu vojsku i oružje ka ukrajinskoj granici, a što, smatraju iz SAD, može da znači samo jedno - da je upad na tlo bivše republike SSSR sve bliže. 

-  Moguća su i daljnja raspoređivanja vojnih snaga NATO saveznika. Razmatramo gde kontinuirano imamo trupe u različitim nacijama i raspravljamo o tome, što rezultira aktualnim potezima. Možda će biti nekih promena u budućnosti, a one će biti posledica ovakvog razvoja događaja - rekao je Bauer na konferenciji za novinare u Viljnusu i dodao sve, svakako, zavisi od toga da li će ruske trupe, koje su sada u Belorusiji, tamo i ostati. 

- Ako obratite pažnju na gomilanje vojnih snaga, Rusija bi zapravo mogla da ima dovoljno vojnika za ozbiljnu invaziju do kraja ovog meseca, ali ne znamo da li imaju stvarnu nameru da to i ostvari - istakao je Bauer. 

Inače, u Belorusiji, severnom susjedu Ukrajine, Rusija zbog zajedničkih vojnih vežbi ovog meseca ima 30.000 vojnika, pa je ukupan broj ruskih vojnika na ukrajinskim granicama trenutno veći od 100.000.

S druge strane, snage NATO se nalaze u gotovo svim zemljama članicama tog saveza koje se nalaze blitu granice Rusije, a i Sjedinjene Države su poslale svoje snage u Poljsku i Rumuniju. Čak je i Nemačka, koja je od početka novonastale krize imala suzdržan stav, posebno kada je u pitanju vojno angažovanje, navela kako razmatra slanje svojih vojnika u Litvaniju. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Xxx

07.02.2022 16:09

Kad će te više da upetljate i kineske i iranska vojnike na granici sa ukrajinom.

Torente

07.02.2022 16:43

E, nato miševi.... Dobićete po nosu... Izgleda.

Rade

07.02.2022 16:56

Smrt Amerima i NATO paktu!!! ČETVRTI RAJH KOJI ĆE RUSI DA UNIŠTE KAO I TREĆI ŠTO SU UNIŠTILI!!! 💪

Očajno pero

07.02.2022 21:44

Kako ih Putin vuče za nos kao majmune. Skreće im pažnju pomeranjem jedinica da na miru završi priču na Arktiku i da im uđe u šesnesterac na njihovom terenu. Kada to uoče biće kasno. Putinu Ukrajina ne treva ni za jotu. Ukrajina će sama od sebe da se uruši, jer uskoro će ekonomska situacija biti tamo kao kod nas 99 sa tri miliona posto inflacijom. Sama Ukrajina će tražiti da se pripoji Rusiji.