ANTIVAKSERI PREUZIMAJU KANADU! Potpuni kolaps u Otavi i Torontu, proglašeno vanredno stanje, policija nemoćna pred učesnicima protesta: NOSE I SIMBOLE NACISTA! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

07.02.2022

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Otave je priznao da su vlasti nemoćne pred demonstrantima od kojih mnogi građani strepe budući da su se u proteste infiltrirali i neonacisti.

ANTIVAKSERI PREUZIMAJU KANADU! Potpuni kolaps u Otavi i Torontu, proglašeno vanredno stanje, policija nemoćna pred učesnicima protesta: NOSE I SIMBOLE NACISTA! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Paralisane ulice u Otavi, proglašeno vanredno stanje

Prava drama vlada u Kanadi, čije su vlasti priznale da ne mogu da izađu na kraj s besnim demonstrantima koji danima parališu ulice najvećih graova, Toronta i Otave, a u poslednjem saopštenju upozoreno je da su oni izuzetno nasilni, da ih ima više od pripadnika bezbednosnih snaga i da sa sobom nose nacističke simbole, kao i kanistere prepune nafte i benzina, pa se strahuje da su spremni na najgore.

Podsetimo, protesti su eskalirali krajem januara nakon što je na stotine kamiondžija pod sloganom "Konvoj slobode" blokiralo ulice najvećih kanadskih gradova iz nezadovoljstva zbog odluke vlasti da je vakcinacija protiv koronavirusa obavezna za vozače koji prelaze granice. Sada se, međutim, tvrdi da su se demonstracijama u međuvremenu priključili i oni koji su vakcinisani, ali koji se "bore za slobodu i prava građana". Tako je protest i prerastao u demonstracije protiv vlade premijera Džastina Trudoa, koji se, kako se navodilo u medijima, zbog potencijalnog nasilja na ulicama s porodicom sklonio na sigurnu lokaciju.  

- Demonstranti su u Otavi brojčano nadjačali policiju i kontrolišu situaciju - priznao je gradonačelnik tog grada Džim Votson, koji je juče proglasio vanredno stanje na teritoriji prestonice.  

 

 

Centar Otave paralizovan je proteklih dana, a neki demonstranti mahali su zastavama Konfederacije ili nacističkim simbolima, dok su neki tražili raspuštanje kanadske vlade, prenose lokalni mediji. 

- Situacija je u ovom trenutku potpuno izmakla kontroli jer pojedinci s demonstracija kontrolišu situaciju - dodao je očajni Votson i upozorio kako organizovana masa ima više pripadnika nego vlada policajaca.

- Protesti su pretnja bezbednosti građana - naglasio je on i istakao kako vlasti moraju da povrate kontrolu nad gradom. 

 

 

Inače, mnogi stanovnici Otawe, piše BBC, protivili su se demonstracijama žaleći se da kamioni ometaju saobraćaj, a strahuju i od uznemiravanja i nasilja.  

 

 

Protesti protiv obavezne vakcinacije proširili su se i izvan Otave i Toronta, a organizovani su i u mnogim evropskim gradovima kao vid podrške narodu Kanade. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Crni

07.02.2022 09:26

Nas pametan iskusan Srpski narod odnosno nasi preci imaju jednu lepu, tj ima vise ali jedna izreka savrseno opisuje situaciju. KAKO SEJES TAKO ZANJES.

Aleksa

08.02.2022 12:53

Ništa čudno, to su amerikanci.........