MOJA ISKRENA ŽELJA JE DA KAMILA BUDE POZNATA KAO KRALJICA: Direktna poruka Elizabete o nerešenom pitanju buduće titule vojvotkinje od Kornvola

Autor:

Svet

06.02.2022

06:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska kraljica Elizabeta saopštila je da želi da Kamila Parker, vojvotkinja od Kornvola, dobije titulu kraljice kada njen sin princ Čarls postane kralj.

MOJA ISKRENA ŽELJA JE DA KAMILA BUDE POZNATA KAO KRALJICA: Direktna poruka Elizabete o nerešenom pitanju buduće titule vojvotkinje od Kornvola

Foto: Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta II

U poruci povodom 70. godišnjice njene vladavine, kraljica Elizabeta je rekla da je njena "iskrena želja" da Kamila Parker dobije tu titulu, preneo je Bi-Bi-Si.

- Kraljičina poruka, kojom se obeležava godišnjica njenog stupanja na tron 1952. godine, direktno se odnosi na nerešeno pitanje buduće titule vojvotkinje od Kornvola - piše BBC.

- Moja je iskrena želja da, kada to vreme dođe, Kamila bude poznata kao kraljica supruga - navela je kraljica Elizabeta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kraljevska porodica

Uobičajena procedura i jeste da vojvotkinja Kamila automatski postane kraljica ukoliko Čarls postane kralj, ali zbog nesigurnosti javnog mnjenja sugerisalo se da bi Kamila mogla da dobije titulu „princeza supruga",što je bio zvanični stav kada se princ Čarls oženio Kamilom 2005, navodi britanski javni servis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Milica

06.02.2022 08:03

Od kamile do kraljice,od preljubnice do kraljice. UŽAS. Doduše, kakvo kraljevstvo,ništa čudno. Baba prolupala.

Spomenka

06.02.2022 17:24

I prodje svalerka do kraljice.......