SAD SMANJUJU BUDŽET ZA UN: Doprinos manji za 285 miliona dolara!

Autor: Tanjug

Svet

25.12.2017

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli najavila je da će administracija SAD smanjiti svoj doprinos budžetu Ujedinjenih nacija za 285 miliona dolara u fiskalnoj 2018/19 godini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Niki Hejli

- Neefikasnost i preterano trošenje Ujedinjenih nacija je dobro poznato. Više nećemo dozvoliti da se iskorišćava velikodušnost američkog naroda ili da trošenje bude nekontrolisano - rekla je Hejli, prenosi NBC Njuz.

Ona je navela da je reč o istorijskoj odluci, koja pored mnogih drugih mera radi veće efikasnosti Ujedinjenih nacija, predsavlja "veliki korak u dobrom pravcu", rekla je Hejli.

Objava smanjenja učešća SAD u budžetu UN usledila je samo nekoliko dana nakon što je Vašington ostao usamljen u Generalnoj skupštini UN koja je usvojila rezoluciju kojom osuđuju odluku američkog predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim za izraelsku prestonicu.

Heli je tada zapretila da će Amerika smanjiti finansiranje UN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading