RUSKA NUKLEARNA PODMORNICA JE UBICA GRADOVA: Britanci u strahu od Belgoroda

Autor:

Svet

30.01.2022

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska nuklearna podmornica K-329 "Belgorod" sposobna je da izazove „neverovatan haos“ i razaranja u Velikoj Britaniji, izjavio je stručnjak za odbranu Rob Klark iz britanskog udruženja "Društvo Henri Klark", prenosi list Dejli star.

RUSKA NUKLEARNA PODMORNICA JE UBICA GRADOVA: Britanci u strahu od Belgoroda

Foto: youtube.com/Dawn's Heartfelt Corner

Foto: Ilustracija

Prema rečima stručnjaka, podmornica je predviđena za prevoz smrtonosnih torpeda "Posejdon", a zahvaljujući svojim razmerama unutra može da stane još jedna manja podmornica i napredni dronovi za tajne misije.

- To je pravi ubica gradova - konstatuje Klark, prenosi Sputnjik.

On je podsetio da će podmornica biti prvi nosač strateških uređaja "Posejdon". Prema mišljenju britanskih stručnjaka, džinovska torpeda sa nuklearnim reaktorom i termonuklearnom bojevom glavom mogu da izazovu cunami koji bi opustošio priobalna područja.

Nuklearna podmornica specijalne namene "Belgorod" projekta 098250 pravljena je kao nosač nuklearnih podvodnih bespilotnih aparata tipa "Posejdon". Podmornica je spuštena na vodu u aprilu 2019. godine. Kako je ranije saopšteno, planirano je da se podmornica preda Ratnoj mornarici Rusije u leto 2022. godine.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je o razvoju "Posejdona" prvi put govorio za vreme obraćanja Federalnoj skupštini 2018. godine.

Prema njegovim rečima, bespilotni podvodni aparati mogu da budu opremljeni i konvencionalnim i nuklearnim naoružanjem, što im omogućava da pogađaju širok spektar ciljeva, uključujući grupe nosača aviona, obalska utvrđenja i infrastrukturu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading