SVET NIKAD BLIŽI TREĆEM SVETSKOM RATU: Putin poslao RATNE BRODOVE na NATO!

Autor:

Svet

28.01.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvežbavano gađanje vazdušnih i morskih ciljeva, a istovremeno ruske haubice u Rostovskoj oblasti, koja se graniči s Ukrajinom, uništavale oklopna vozila.

SVET NIKAD BLIŽI TREĆEM SVETSKOM RATU: Putin poslao RATNE BRODOVE na NATO!

Foto: Tanjug/AP/pixabay.com/ilustracija

Ruski ratni brodovi uvežbavali su juče gađanje vazdušnih i morskih ciljeva tokom vojnih vežbi u Crnom moru.

U manevrima koji je trebalo da se okončaju juče učestvovalo je 20 brodova, a vežba je održana nakon najava SAD i NATO o raspoređivanju trupa u istočnim članicama Alijanse koje se graniče s Rusijom ili su blizu nje. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su i artiljerijske snage u južnoj Rostovskoj oblasti, koja se graniči s Ukrajinom, vežbale uništavanje neprijateljskih snaga i oklopnih vozila haubicama.

U sklopu manevara u Crnom moru, dela sveobuhvatnih vežbi ruske mornarice, koje se, prema naredbi predsednika Vladimira Putina, održavaju na brojnim lokacijama ovog i narednog meseca od Pacifičkog okeana do Atlantskog, uvežbavano je i uklanjanje podvodnih mina.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Ruski ratni bordovi vežbali gađanje

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da, ako to bude zavisilo od Rusije, neće biti rata.

- Ne želimo ratove, ali takođe nećemo dozvoliti grube napade na naše interese, nećemo dozvoliti i da naši interesi budu ignorisani - rekao je Lavrov i ponovio da je u toku međuresorna razrada odgovora dobijenih od SAD i NATO na predloge Moskve o garancijama za bezbednost, nakon čega će izveštaj biti podnet Putinu, a on će odlučiti o daljim akcijama.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Emanuel Makron

Putin Makronu: Odgovori SAD i NATO ne rešavaju zabrinutost Rusije

Kremlj je saopštio da je Putin u telefonskom razgovoru s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom rekao da odgovori SAD i NATO na ruske predloge o bezbednosti ne rešavaju zabrinutost Moskve. Žan-Iv le Drijan, ministar spoljnih poslova Francuske, izjavio je danas da je situacija u vezi s Ukrajinom veoma napeta, ali da je dijalog s Rusijom i dalje moguć. Makron je ranije izjavio da će u razgovoru s Putinom tražiti pojašnjenje o ruskim namerama prema Ukrajini.

Ruski ministar spoljnih poslova je naveo da SAD koriste ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog za eskalaciju tenzija oko Rusije.

- Glavni cilj Vašingtona u ovom slučaju nije sudbina Ukrajine uopšte, njima je važno da eskaliraju tenzije oko Ruske Federacije da bi zatvorili tu temu i potom se bavili Kinom, kako pišu sami američki politikolozi - kazao je Lavrov.

Odnosi Rusije i Zapada pogoršali su se zbog situacije oko Ukrajine. Zapad optužuje Rusiju da priprema napad na tu zemlju, dok Moskva odbacuje te tvrdnje i traži garancije da se NATO neće širiti na istok, kao i da Ukrajina neće ući u članstvo Alijanse.

Republika

Foto: pixabay.com

Vladimir Zelenski

Bela kuća upozorila Zelenskog da Rusija napada u februaru

Američki predsednik Džo Bajden upozorio je ukrajinskog predsednika Zelenskog da "postoji jasna mogućnost" da Rusija napadne Ukrajinu u februaru.

- Sada je (Bajden) i javno to rekao, a mi na to upozoravamo već mesecima - rekla je Emili Horn, portparolka Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tomić Bane

29.01.2022 14:42

Ameri tačno znaju da će Rusija reagovati ako ukrainski fašisti napadnu Donbas, a definitivno im je to cilj.