LEKARI SU NAM UBILI DETE! Umrla u mukama jer nisu hteli da joj urade abortus, porodica očajna: Vlada i crkva imaju krv naše ćerke na rukama!

Autor: Republika

Svet

27.01.2022

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tridesetsedmogodišnja Agnješka T. preminula je nakon što su lekari u bolnici odbili da joj urade abortus, pozivajući se na jedan od najstrožih zakona o pobačaju u Evropi, koji u toj zemlji važi od prošle godine.

LEKARI SU NAM UBILI DETE! Umrla u mukama jer nisu hteli da joj urade abortus, porodica očajna: Vlada i crkva imaju krv naše ćerke na rukama!

Foto: Printscreen

Roditelji snimili poslednje Agnješkine trenutke

Poljakinja, koja je u medijima nazvana samo Agnješka T. (37), umrla je u mukama nakon što su lekari u bolnici odbili da joj urade abortus, iako je srce fetusa prestalo da radi. 

Njena očajna porodica poručila je da vlada ima "krv na rukama", ali da ništa bolja nije ni crkva koja u Poljskoj ima više nego snažan uticaj na katoličke vernike, posebno kada je po sredi pitanje abortusa. 

Agnješka je navodno bila u prvom tromesečju trudnoće kad je primljena u bolnicu, a nosila je blizance. Njena smrt dolazi godinu dana nakon što je Poljska uvela jedan od najrestriktivnijih zakona o pobačaju u Evropi.

Prema rečima članova njene porodice, ona je osećala bolove kada je stigla u bolnicu, ali je bila "potpuno pri svesti i u dobroj fizičkoj formi." Prvi fetus preminuo je u materici 23. decembra, ali lekari su odbili da ga uklone, citirajući aktualni zakon o pobačaju, a njena porodica tvrdi da se Agnješkino "stanje brzo pogoršalo". Bolnica je čekala da otkucaji srca drugog blizanca takođe prestanu nedelju dana kasnije, a onda su čekali još dva dana pre nego što su joj prekinuli trudnoću 31. decembra. Nakon toga bolničko osoblje je pozvalo sveštenika kako bi se obavila molitva za blizance.

Agnješka je preminula 25. januara nakon što joj se poslednjih nedelja pogoršalo zdravstveno stanje. Njeni roditelji sumnjaju da je umrla od posledica septičkog šoka, ali bolnica u svom saopštenju nije navela uzrok smrti.

- Ovo je dokaz da sadašnja vlast ima njenu krv na rukama - rekla je porodica preminule Poljakinje.

Takođe su preneli uznemirujuće snimke na kojima se Agnješka vidi u veoma lošem stanju i to neposredno pre smrti.

 

 

Njena smrt usledila je nakon smrti jedne žene prošle godine, koja je umrla nakon što joj je uskraćena lekarska pomoć kada joj je pukao vodenjak u 22. nedelji trudnoće. Njena porodica tvrdi da je 30-godišnjakinji bio odbijen pobačaj ili carski rez te da se bolnica pozivala na poljski zakon o pobačaju. Istraga je utvrdila da je do Izabeline smrti došlo zbog "nesavesnosti doktora", a bolnica je kažnjena zbog toga.

Agnješkina porodica takođe tvrdi da je kontakt s bolnicom bio veoma loš i da je bolnica odbila da podeli rezultate njenih testova, pozivajući se na pravila o poverljivosti. Tvrde i da su lekari insinuirali da bi Agnješkino stanje, koje se brzo pogoršavalo, moglo da bude izazvano bolešću kravljeg ludila ili Creutzfeldt-jakobovom bolešću (CJD), pa su sugerisali da konzumira sirovo meso. Bolnica se na tu tvrdnju nije osvrnula u saopštenju.

Prema nžrečima lekara, naime, Agnješka je pre smrti bila pozitivna na KOVID-19, iako se pre prijema u bolnicu dvaput testirala i oba puta je dobila negativan test.

- Naglašavamo da je bolničko osoblje preduzelo sve potrebne postupke kako bi spaslo pacijenta - stoji u saopštenju.

Iza preminule Poljakinje ostali su suprug i troje dece. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading