OKOVANI LEDOM, ŽIVOTINJE SE ŽIVE SMRZLE, AVIONI BLOKIRANI U SMETOVIMA! Zemlja koja je poznata po toplom moru, suočena sa ZIMSKOM KATASTROFOM!

Autor: Republika

Svet

25.01.2022

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jezive scene su danas, osim iz Grčke, obišle svet i iz Turske, koja se suočava sa nezapamćenom snežnom olujom.

OKOVANI LEDOM, ŽIVOTINJE SE ŽIVE SMRZLE, AVIONI BLOKIRANI U SMETOVIMA! Zemlja koja je poznata po toplom moru, suočena sa ZIMSKOM KATASTROFOM!

Foto: Printscreen

Potresne scene iz Turske zbog snežne oluje

Zastrašujući zimski talas koji je pogodio delove Evrope, posebno Grčku i Tursku, izazvao je stravične probleme u tim zemljama, a posebno su nestvarne scene zabeležene na turskoj teritoriji, gde su se zbog ekstremno niskih temperatura i snežne mećave životinje žive smrzavale na otvorenom, budući da su njihove gazde najverovatnije bile zatečene olujom kakva se ne pamti na tom prostoru. 

Zbog snega su obustavljeni letovi iz Istanbula, a na mnogim deonicama je obustavljen i drumski saobraćaj odakle iz blokiranih vozila u smetovima ljudi objavljuju jezive snimke . kamioni i automobili zatrpani na autoputevima, čekaju pomoć da budu izbavljeni na sigurno. 

Turske vlasti su danas proglasile administrativno odsustvo za sve zaposlene u javnim institucijama kako bi smanjile mobilnost, a ljudima je poručeno da ne izlaze napolje bez preke potrebe. 

Istovremeno, guverner Istanbula Ali Jerlikaja je na Tviteru napisao da privatna vozila neće biti dozvoljena na putevima do 10:00 GMT dok timovi za hitne slučajeve nastavljaju da čiste puteve.

Na snimcima koje je podelio guverner vide se kamioni i automobili zaglavljeni u snegu.

 

 

Prema poslednjim informacijama, na autoputu na severozapau zemlje došlo je do sudara više od 10 vozila, usled čega je povređeno najmanje 20 osoba. 

 

 

A slične zastrašujuće scene stužu i sa aerodroma, gde su su radnici u poslednjem  trenutku uspeli da izvedu neke od putnika iz poslednjih aviona pristiglih na pistu. U roku od nepunih pola sata oni su u potpunosti bili zatrpani u smetovima. 

 

 

Tržni centri su se zatvorili rano, usluge dostave hrane su zatvorene, a kultne gradske pekare stajale su prazne jer dobavljači nisu mogli da se probiju kroz sneg. I takva je situacija, osim u Istanbulu, i u glavnom gradu Turske, Ankari

Saobraćajni zvaničnici su takođe zatvorili glavne puteve širom velikih delova centralne i jugoistočne Turske, planinskog regiona koji je prošle nedelje prvi put pogodila snežna oluja. Visina snega u tim područjima je, takođe, dostigla rekorde. 

 

 

Podrazumeva se da je bilo i onih koji su se obradovili snegu, pa su društvene mreže preplavile fotografije porodica s decom kako prave Sneška Belića ili se sankaju. To su scene koje su, posebno ljudima iz Srbije, prilično neuobičajeno za suncem okupanu Tursku. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
niko

26.01.2022 11:07

..e to je Gospod poslao zadnje upozorenje grckim patrijarhima da se opamete jer ono sto ovi iz Atine rade prema Kipranskom pravoslvnom svestventvu je duhovni genocid i odsstupanje od Gospoda a to Gospod nece tolerisati....Grcka ovo ti je poslijednje upozorenje....