MOĆNI AMERIČKI F-35 SE ZAKUCAO U NOSAČ AVIONA! Drama u Južnom kineskom moru, pilot se katapultirao, IMA POVREĐENIH!

Autor: Republika

Svet

25.01.2022

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pentagon je potvrdio da se incident dogodio tokom vojne vežbe organizovane u trenutku vojnih naeptosti između Kine i Tajvana u Južnom kineskom moru.

MOĆNI AMERIČKI F-35 SE ZAKUCAO U NOSAČ AVIONA! Drama u Južnom kineskom moru, pilot se katapultirao, IMA POVREĐENIH!

Foto: Tanjug/AP

Drama na nosaču aviona Karl Vilson/Ilustracija

Zastrašujući incident dogodio se u Južnom kineskom moru kada se tokom rutinske vežbe moćni američki ratni avion F-35 prilikom sletanja zakucao u nosač aviona "Karl Vilson", povredivši pritom sedmoro ljudi, dok se pilot katapultirao u poslednjem trenutku i tako izbegao sigurnu smrt. 

Detalje incidenta potvrdio je Pentagon

Pilot se bezbedno katapultirao iz aviona i izvučen je američkim vojnim helikopterom. On je u u stabilnom stanju, ali ukupno je sedam mornara povređeno - navodi se u saopštenju i precizira da su trojica pripadnika mornarice morala da budu evakuisana do medicinske navodi Sputnjik.

Mornarica je saopštila da je pokrenula istragu u uzrocima nesreće mlaznog aviona F-35 koji proizvodi kompanija „Lokid Martin“.

 

 

Inače, ranije je Američko ministarstvo odbrane saopštilo da su dve udarne grupe američkih mornaričkih nosača aviona, koje predvode brodovi USS „Karl Vinson“ i USS „Abraham Linkoln“, u nedelju počele operacije u Južnom kineskom moru, što su mediji okarakterisali kao misiju "slanja specijalne poruke Kini" tokom sve učestalijih incidenata na nebu između vojske te zemlje i Tajvana. 

- Izvodiće se vežbe koje uključuju operacije protiv podmornica, vazdušni napadi i PVO s ciljem jačanja borbene gotovosti - navedeno je u izjavi ministarstva. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading