AMERIKANCI I BRITANCI BEŽE, SRBI OSTAJU! Panika u Kijevu, svet se trese zbog poteza Vašingtona i Londona, AVIONI SAMO LETE!

Autor: Republika

Svet

24.01.2022

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska ambasada u Kijevu nije izdala nalog svom osoblju da se evakuiše iz zemlje, dok Amerikanci i Britanci to uveliko čine "zbog pretnji iz Rusije".

AMERIKANCI I BRITANCI BEŽE, SRBI OSTAJU! Panika u Kijevu, svet se trese zbog poteza Vašingtona i Londona, AVIONI SAMO LETE!

Foto: Tanjug/AP

Amerikanci i Britanci se evakuišu pred Putinom u Ukrajini

Prava panika zavladala je u čitavom svetu nakon što su Sjedinjene Američke Države, a odmah potom i Velika Britanija, počele evakuaciju članova porodica svojih diplomata iz ambasada u ukrajinskoj prestonici Kijevu, a koliko je situacija napeta svedoči i "gužva" na nebu iznad bivše republike SSSR, odakle je u prethodnih sat vremena zabeležena neuobičajeno visoka aktivnost aviona. 

Veruje se da se njima evkuišu američki i britanski građani, dok istovremeno srpska ambasada u Kijevu nije dobila nikakvo upozorenje da se njeno osoblje spremi za vanredne okolnosti. 

- Srbija nije pozvala građane da se vrate ili napuste Ukrajinu - navodi Informer. 

Podsetimo, odmah nakon američke ambasade i diplomatsko predstavništvo Britanije u Kijevu je saopštilo da je deo osoblja Ambasade i članova porodica zaposlenih počeo da se povlači iz Ukrajine zbog, kako je navedeno, "rastuće pretnje od Rusije". Ipak, na zvaničnoj stranici tih institucija je potvrđeno da one ostaju otvorene i da će nastaviti da obavljaju najvažnije poslove.

Američki Stejt department je, podsetimo, odobrio dobrovoljni odlazak službenika američke vlade, poručujući da bi Amerikanci trebalo da razmotre hitan odlazak iz te zemlje. Ranije je građanima SAD preporučeno da ne putuju u Ukrajinu i u Rusiju.

Moskva i dalje negira da ima bilo kakve planove za vojnu akciju u Ukrajini.

Iz Amerike "stigla druga ptica u Kijev" 

Ukrajinski ministar odbrane Oleksej Reznikov potvrdio je da je u njegovu zemlju u subotu stigla druga pošiljka oružja iz SAD kao deo odbrambene pomoći u vrednosti od 200 miliona dolara.

Druga ptica u Kijevu! Više od 80 tona oružja da ojača ukrajinske odbrambene sposobnosti od naših prijatelja u SAD! I ovo nije kraj - napisao je Reznikov na Tviteru.

Inače, u pitanju je oko 90 tona "ubojite pomoći", uključujući i municiju. Tim povodom se zato oglasio i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski koji je u tvitu rekao da je zahvalan američkom predsedniku Džou Bajdenu za "dosad neviđenu" diplomatsku i vojnu pomoć.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Markic

22.02.2022 22:56

A sta je sa obavestajcima.Jos su u birovima u Kijevu.

Milorad veternik

12.05.2022 08:06

Rokaj smece sada putine sve ih sprzite.