LONDON IGRA PRLJAVU IGRU, IZ KREMLJA STIGAO MUNJEVIT ODGOVOR: Gluposti i provokacije! PRESTANITE!

Autor: Republika

Svet

23.01.2022

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije tvrdi da Rusija namerava da na vlast u Ukrajini dovede snage koje se pozitivno odnose prema ruskom rukovodstvu.

LONDON IGRA PRLJAVU IGRU, IZ KREMLJA STIGAO MUNJEVIT ODGOVOR: Gluposti i provokacije! PRESTANITE!

Foto: Tanjug/AP

Moskva ove navode negira.

- Imamo informacije da ruske vlasti žele da na vlast u Kijevu dovedu proruskog lidera. Na tome se radi u isto vreme dok Rusija razmišlja da li je potrebno da napadne i okupira Ukrajinu - navodi se u saopštenju britanskog spoljnopolitičkog resora.

- Kao potencijalnog kandidata za tu ulogu razmatra se bivši ukrajinski poslanik Jevgenije Murajev - dodaje se u tekstu.

Prema tvrdnjama Londona, specijalne službe Rusije, navodno, održavaju kontakte sa mnogim bivšim ukrajinskim političarima, kao što su bivši potpredsednici Vlade Sergej Arbuzov i Aleksej Kljujev, bivši zamenik sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Vladimir Sivkovič, bivši premijer Nikolaj Azarov.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije nazvalo je dezinformacijama i provokacijama saopštenje Londona.

- Dezinformacija koju je objavilo Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije je još jedan dokaz da se upravo države NATO-a, na čelu sa anglosaksoncima, bave eskalacijom napetosti oko Ukrajine - saopštili su u MIP Rusije.

- Pozivamo MIP Velike Britanije da prekine sa provokacijama, prestanu da šire gluposti i koncentrišu se na proučavanje istorije tatarsko-mongolskog ropstva - navodi se u tekstu.

Peking demantuje: Apsolutna laž!

Ambasada Kine u Rusiji navela je da je apsolutna laž da je Si Đinping zamolio Vladimira Putina da ne napadne Ukrajinu za vreme trajanja Olimpijade.

"Članak 'Blumberga' o tome da je navodno Si pisao Putinu da ne napada na Ukrajinu za vreme Olimpijade je apsolutni 'fejk njuz' (lažna vest)", navodi se u objavi ambasade.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin otkrio je da planira da se pojavi na Zimskim olimpijskim igrama u Kini.

Prethodno je predsednik SAD DŽo Bajden izjavio da Amerika planira potencijalni diplomatski bojkot ZOI.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading