ZEMLJA MU SE SPREMA ZA RAT, A ON DAO NA HILJADE EVRA ZA ODMOR NA SEJŠELIMA! Evo gde je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zapalio!

Autor: Republika

Svet

21.01.2022

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska pravda otkrila je da je predsednik Volodimir Zelenski u trenutku najveće krize u zemlji boravio s porodicom na Sejšelima i tamo iskeširao ozbiljan novac.

ZEMLJA MU SE SPREMA ZA RAT, A ON DAO NA HILJADE EVRA ZA ODMOR NA SEJŠELIMA! Evo gde je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zapalio!

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski porodicu vodio na Sejšele

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, čija se zemlja sprema za rat budući da zvanični KIjev već nedeljama optužuje Rusku Federaciju i njenog predsednika Vladimira Putina da se spremaju za invaziju na njenu teritoriju, očigledno nije mnogo mislio o tome nekoliko dana po dolasku Nove godine, budući da je porodicu, ni manje ni više, nego odveo na megaluksuzno putovanje na Sejšele

To je objavila ukrajinska Pravda, navodeći da se Zelenski zdušno trudio da prikrije odmor za koji je morao da iskešira na desetine hiljada evra, ali da mu to nije pošlo za rukom. 

Pravda, naime, pozivajući se na dobro obaveštene izvore, navodi kako je Zelenski s porodicom, suprugom Olenom, decom, roditeljima, ali i sa nekoliko prijatelja, biznis klasom otputovao u Istanbul 5. januara, odakle je imao let za egzotična ostrva.   

Već narednog dana je ćerka kume Volodimira Zelenskog na Instagramu objavila fotografije i video-zapise sa luksuzne destinacije, kao i iz hotela Hilton sa pet plus zvezdica. U pitanju je smeštaj sa otvorenim bungalovima od kojih svaki ima sopstveni bazen, privatnu terasu, baštu, a osim toga, gosti mogu da uživaju u specijalitetima sedam restorana, kafića i u spa-centru. Cena jednodnevnog boravka u hotelu je oko 1.000 dolara po osobi. 

- Ime Zelenskog se ne spominje direktno u priči o putovanju na Sejšele, ali se to odlično poklapa s njegovim odsustvom iz javnosti, počevši od 20. decembra 2021, pa sve do 11. januara 2022. - navodi Pravda. 

Upravo tog dana, 11. januara, Zelenski se obratio svom narodu video-porukom nastalom u njegovom kabinetu u Kijevu, u kojoj je poželeo srećan Dan zahvalnosti. Nakon toga je razgovarao sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom, ali su novinari ukrajinske pravde naveli kako je tako nešto mogao da učini i sa Sejšela. 

Tek 16. januara, novinarima je stigla vest da je porodica Zelenski ponovo sa Sejšela stigla u Istanbul, takođe biznis klasom. Kako je navedeno, svi oni su prošli kroz takozvani hodnih za delegacije. Po osobi taj prolaz, daleko od očiju javnosti, košta oko 110 evra. 

- Budući da je u pitanju porodica predsednika jedne zemlje, za to su mogli da koriste i državni novac - napominje Pravda. 

Inače, već je poznato da Zelenski, koji je pre ulaska u politiku bio običan glumac u komedijama, voli da putuje na luksuzne lokacije otkad je na čelu zemlju. Tako je ranije boravio u Radison blu rizortu u Bukovelu, gde jednodnevni borak, takođe, košta oko 1.000 dolara. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Eto!

21.01.2022 22:08

Jok, nego ce da sedi u Ukrajini i ceka Ruse!