VOZIO 417KM/H PO AUTO-PUTU: Tajkun jurcao u svom Bugatiju, javnost ga osuđuje, a on tvrdi da mu je bezbednost bila prioritet (VIDEO)

Autor:

Svet

21.01.2022

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačko ministarstvo saobraćaja (BMDV) je kritikovalo drumsku egzibicijsku vožnju u kojoj je češki tajkun vozio svog Bugati Širona javnim autoputem brzinom od 417 km/h i sve snimio.

VOZIO 417KM/H PO AUTO-PUTU: Tajkun jurcao u svom Bugatiju, javnost ga osuđuje, a on tvrdi da mu je bezbednost bila prioritet (VIDEO)

Foto: youtube.com/Carscoops

Video objavljen na internetu ranije ovog meseca prikazuje Radima Pasera kako vozi svoj hipersportski automobil do ekstremnih brzina na delu nemačkog autoputa A2 između Berlina i Hanovera, prenosi Jutarnji.hr.

Ispod videa, Paser je napisao da je sve snimljeno prošle godine na ravnoj deonici od 10 kilometara s tri trake i odličnom vidljivošću duž cele deonice.

- Bezbednost je bila prioritet, tako da su okolnosti morale da budu sigurne - napisao je. 

Međutim, na delu autoputa gde je vozio odvijao se saobraćaj drugih vozila i nije bio dan već je padao sumrak, kako se vidi na snimku.

Iako još uvek dobar deo nemačke mreže autoputeva nema ograničenja brzine, Ministarstvo saobraćaja je u saopštenju navelo da "je takav svirep način vožnje u redovnom drumskom saobraćaju jednostavno nedopustiv i opasan jer može dovesti do ugrožavanja svih učesnika u saobraćaju".

"Svi učesnici u saobraćaju moraju da se pridržavaju pravila drumskih saobraćajnih propisa", dodaje se, citirajući prvu klauzulu nemačkog zakona o drumskom saobraćaju, koja kaže da se "svako ko učestvuje u saobraćaju mora ponašati tako da nijedna druga osoba ne bude povređena, ugrožena ili ometana više nego što je to neizbežno u datim okolnostima."

Ministarstvo je napomenulo da zakon takođe zahteva od vozača da "voze samo toliko brzo da je vozilo stalno pod kontrolom". Za takve egzibicijske vožnje u redovnom saobraćaju jednostavno nema mesta.

Paser, koji je prema Forbsu 33. najbogatija osoba u Češkoj s bogatstvom od 6,6 milijardi čeških kruna (308 miliona dolara) napisao je:

- Zahvaljujemo Bogu na bezbednosti i dobrim okolnostima, jer smo uspeli postići brzinu od 417 km/h!

Stranka Zelenih, sada mlađi partner u nemačkoj koalicijskoj vladi, pozvala je na ograničenje brzine od 130 km/h na celoj mreži Autobana u prošlogodišnjoj predizbornoj kampanji, kao deo napora da se smanji emisija CO2. Međutim, ta ideja je odbačena tokom razgovora o formiranju nove vlade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pa šta

18.02.2022 15:36

Zašto da kupi auto, koje može da vozi 500 na sat, ako sme samo 130?