SMRTONOSNI VIRUS NA DVORU, KRALJICA U OPASNOSTI: Ubijeno 26 labudova u vlasništvu Elizabete II, naložena HITNA ISTRAGA!

Autor: Republika

Svet

18.01.2022

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veterinari su morali da ubiju čak 26 kraljičinih labudova zbog pojave ptičjeg gripa, a strahuje se da opasni virus nije stigao i do živine.

SMRTONOSNI VIRUS NA DVORU, KRALJICA U OPASNOSTI: Ubijeno 26 labudova u vlasništvu Elizabete II, naložena HITNA ISTRAGA!

Foto: Tanjug/AP

Kraljica je izuzetno tužna zbog vesti o smrti labudova

Britanski Dejli mejl objavio je da su veterinari morali da ubiju 26 labudova kraljice Elizabete II u Vindzoru kako bi zaustavili širenje potencijalno smrtonosnog virusa ptičjeg gripa.

Trenutno naučnici iz Odeljenja za okolinu, hranu i ruralna pitanja istražuju taj sumnjivi slučaj, koji je izazvao ozbiljnu paniku i zabrinutost na dvoru, a pozvali su veterinare kako bi humano ubili zaražene životinje.

Kraljičin službeni "čuvar" labudova Dejvid Barber, koji je odgovoran za tradiciju dugu 800 godina vođenja godišnjeg popisa labudova sa Temze, navodno je obavestio vladarku o tragičnom događaju, što je ona primila s "velikom tugom, pa ga je zamolila da bude ažuran u vezi sa svim novostima".

Kraljica, inače, poseduje sve grbac labudove (najčešća od tri lokalne vrste) koji su pronađeni na otvorenom moru u Britaniji. Oni su deo tradicije koja datira još iz 12. veka.

Iako pojava ptičjeg gripa ne predstavlja direktnu pretnju za kraljicu, njeni zaposleni su u strahu da opasni virus nije stigao i do živine koja se koristi u ishrani kraljevske porodice. Mediji prenose kako su zato sve raspoložive snage na nogama kako bi se osigurala bezbednost vladarke.   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marija

18.01.2022 17:46

Cunami - ptičji grip. Da li to ikoga asocira na nešto?