VATRA GUTA HEMIJSKU FABRIKU, STRAVIČNI PRIZORI! Građani u panici beže, stihija je zahvatila i okolne zgrade, strahuje se od najgoreg: AKO SE PROŠIRE OTROVI, GOTOVI SMO!

Autor: Republika

Svet

15.01.2022

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest o zastrašujućoj vatrenoj stihiji od ranog jutra je obišla svet, a poseban strah izaziva činjenica da se ona približila skladištu opasnih, zapaljivih materija.

VATRA GUTA HEMIJSKU FABRIKU, STRAVIČNI PRIZORI! Građani u panici beže, stihija je zahvatila i okolne zgrade, strahuje se od najgoreg: AKO SE PROŠIRE OTROVI, GOTOVI SMO!

Foto: Printscreen/Twitter

Gust, crni dim prekrio je nebo iznad Pasaika

Zastrašujući požar izbio je u hemijskoj fabrici u američkom gradu Pasaik u Nju Džerziju, a budući da se već uveliko čuju eksplozije i da se iznad objekata u krugu od 100 metara uzdiže gust, crni dim, strahuje se od najgoreg - da će stihija zahvatiti skladišta hemikalija i da će neki od najopasnijih otrova dospeti u atmosferu.

Na desetine građana već je viđeno kako u panici izlaze na ulice, a prema izveštajima medija, vatra je već zahvatila i pojedine zgrade koje se nalaze u neposrednoj blizini fabrike.     

- Građani koji žive u tom kraju su evakuisani, a ostalima koji nisu u neposrednoj opasnosti je naloženo da drže zatvorene prozore. Ovo je hemijski požar i to se vidi po boji koja se pojavljuje na nebu - rekao je gradonačelnik Pasaika, Hektor Lora i izrazio strahovanje da bi stanje moglo da bude izuzetno zabrinjavajuće ako se otrovne supstance prošire gradom. 

 

 

On je izjavio da vatrogasci još procenjuju situaciju, kao i da zasad nema izveštaja o ljudskim žrtvama.

 

 

Uprava za hitne situacije grada Njujorka izdala je saopštenje u kojem se navodi da bi stanovnici Njujorka mogli da vide požar ili osete dim s obzirom na to da je fabrika u kojoj se proizvode hemikalije za bazene i banje udaljena dvadesetak kilometara zapadno od Menhetna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading