CRVENO SVETLO ZA BAJDENA: Vrhovni sud SAD blokirao odluku o obaveznoj vakcinaciji, ostaje neophodna samo za jednu grupu zaposlenih

Autor:

Svet

13.01.2022

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrhovni sud SAD danas je blokirao odluku Džozefa Bajdena da uvede obavezno vakcinisanje protiv koronavirusa kompanijama sa više od 100 zaposlenih.

CRVENO SVETLO ZA BAJDENA: Vrhovni sud SAD blokirao odluku o obaveznoj vakcinaciji, ostaje neophodna samo za jednu grupu zaposlenih

Foto: Tanjug/AP

Sud je s druge strane potvrdio obaveznu vakcinaciju za zaposlene u zdravstvenim ustanovama koje koriste federalna sredstva.

Posle nekoliko meseci pokušaja da ubedi one koji se dvoume da prime vakcinu, Bajden je u septembru najavio da želi da vakcinaciju učini obaveznom za nekoliko kategorija zaposlenih.

Tu meru su odmah osudili republikanci i deo ekonomskog sveta smatrajući je Bajdenovom zloupotrebom položaja.

Bajdenova administracija je tim preduzećima naložila da se vakcinišu ili rade testove na nedeljnom nivou, ali o svom trošku.

Sud je naveo da to predstavlja "zadiranje u privatni život i zdravlje velikog dela zaposlenih".

U SAD je samo 62 odsto stanovništva potpuno vakcinisano jer u toj zemlji postoje velike političke podele o tom pitanju.

Od početka epidemije korona virusa, u SAD je umrlo više od 845.000 ljudi, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading