HAOS U LONDONU! OTKRIVENI GNUSNI SLUČAJEVI, OGLASILA SE I KATOLIČKA CRKVA: Čovek nasrnuo na zgradu CNN zbog SILOVANJA!

Autor:

Svet

13.01.2022

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prava drama odvijala se u sredu popodne u centru Londona.

HAOS U LONDONU! OTKRIVENI GNUSNI SLUČAJEVI, OGLASILA SE I KATOLIČKA CRKVA: Čovek nasrnuo na zgradu CNN zbog SILOVANJA!

Foto: Twitter/naomi grimley

Naime, na pročelju BBC-jeve zgrade jedan demonstrant je čekićem nasrnuo na statuu autora Erika Gila. Tek decenijama nakon njegove smrti 1940. godine, otkriveno je da je taj vajar i grafičar seksualno zlostavljao svoje dve najstarije kćerke, zbog čega aktivisti već neko vreme traže da se ukloni njegova statua "Prospera i Arijel", napravljena 1933. prema Šekspirovoj drami "Bura".

Oko 2500 ljudi je na veb stranici političke aktivističke grupe 38 Degrees potpisalo peticiju kojom se zahteva uklanjanje sporne skulpture.

Mediji su preneli da se jedan demonstrant popeo na statuu i udarao je čekićem, naočigled policije koja je pokušala da porazgovara sa njim.

U jednom trenutku u pomoć im je stigla i londonska vatrogasna brigada, koja je posle četiri sata pregovora uspešno spustila muškarca na tlo. Policija ga je odmah privela, piše Dejli mejl.

 

 

- Ovu statuu je trebalo odavno skloniti - vikao je on.

Portparolka BBC odbila je da komentariše incident zbog kog je saobraćaj u tom delu grada bio u zastoju.

Inače, Erik Gil bio je jedan od najcenjenijih umetnika 20. veka. Međutim, njegovi dnevnici, objavljeni 1989. godine, otkrili su da je redovno zlostavljao svoje kćeri Beti i Petru, kao i porodičnog psa.

Gil, koji je rođen 1882. u Brajtonu postao je katolik 1913. godine, nakon čega je bio pozvan da radi na Vestminsterskoj katedrali.

Katolička crkva takođe je odbacila pozive na demontiranje njegovih radova.

Samo nedelju dana pre ovog incidenta, četiri osobe koje su se našle pred sudom zbog rušenja statue trgovca robljem Edvarda Kolstona, oslobođene su optužbe. Bronzani spomenik uništen je tokom protesta BLM u Bristolu 2020. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading