"KOVID PENIS": Muškarcu se smanjio polni organ usled oštećenja krvnih sudova nakon virusa, DOKTORI IZNELI ZABRINJAVAJUĆE PODATKE O SLUČAJU

Autor:

Svet

13.01.2022

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanac u tridesetim godinama tvrdi da mu se polni organ smanjio kao posledica korone, a doktori tvrde da je nemoguće vratiti ga u prethodno stanje.

"KOVID PENIS": Muškarcu se smanjio polni organ usled oštećenja krvnih sudova nakon virusa, DOKTORI IZNELI ZABRINJAVAJUĆE PODATKE O SLUČAJU

Foto: pixabay.com

Po njegovim rečima, trajni efekti virusa su mu narušili samopouzdanje, a za svoju muškost tvrdi da je bila veća od proseka pre zaražavanja kovidom-19.

Nesrećni muškarac je tokom uključenja u jedan podkast izjavio:

- Ja sam heteroseksualac u tridesetim godinama. U julu prošle godine sam se zarazio kovidom i bio teško bolestan. Kada sam izašao iz bolnice imao sam probleme sa impotencijiom. Vremenom, uz lekove, to se popravljalo, ali izgleda da mi je ostao jedan trajan problem. Penis mi se smanjio za nekih inč i po (3,81cm) i sada sam ozbiljno ispod proseka - naveo je, prenosi The Sun.

Tvrdi da doktori smatraju da je ova promena najverovatnije trajna.

- Zaista ne bi trebalo da bude toliko bitno, ali imalo je veliki negativan uticaj na moje samopouzdanje i mogućnosti u krevetu - rekao je Amerikanac.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Urolozi navode da je "kovid penis" pravi fenomen jer se organ može smanjiti zbog oštećenih krvnih sudova.

Jedno istraživanje sprovedeno nad 3.400 ljudi je otkrilo da je on bio jedan od ređih simptoma kod onih 200 koji su prijavili dugotrajne efekte kovida.

Ešli Vinter, urolog iz Portlanda, objasnila je da je smanjenje penisa samo posledica impotencije koja se može javiti nakon kovida.

- Imate određeno vreme kada se penis ne rasteže, odnosno kada ne dobija dovoljno krvi, što može dovesti do skraćenja njegove dužine - poručila je ona u istom podkastu.

Ima li nade?

Srećom, stručnjaci kažu da nije izgubljena svaka nada jer postoje tretmani za erektilnu disfunkciju i njene posledice.

Istezanje penisa pomoću vežbi ili uređaja obično se koristi kao tretman za ljude sa ovim problemom - bilo da je on nastao prirodno ili zbog bolesti.

Primer je vakuum pumpa - cev koja se stavlja preko penisa i izbacuje vazduh, izazivajući veći dotok krvi u organ.

Vinterova je rekla da se ove vrste terapija daju muškarcima tokom faze erektilne disfunkcije kako bi se sprečila dugotrajna oštećenja.

Njen drugi savet Amerikancu bio je da pronađe način da prihvati svoju novu veličinu penisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading