TOPLOTNI TALAS "UBIO" STRUJU U GRADU: Rekordne vrućine u prestonici Argentine (FOTO)

Autor:

Svet

11.01.2022

22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni grad Argentine, Buenos Ajres, pogođen je velikim nestašicom struje u utorak, zbog čega su hiljade domaćinstava ostale bez struje zbog toplotnih talasa i temperatura koje su se dizale iznad 40 stepeni Celzijusa, među najvišima na svetu.

TOPLOTNI TALAS "UBIO" STRUJU U GRADU: Rekordne vrućine u prestonici Argentine (FOTO)

Foto: RHMZ/printscreen

Distributeri električne energije Edenor i Edesur izvestli su o nestanku struke zbog toga što su visoke temperature izazvale porast potražnje za energijom u svrhu rashlađivanja domova i kancelarija.

Nacionalna regulatorna uprava za električnu energiju (ENRE) saopštila je da je nestanak struje pogodio 700.000 ljudi u oblasti Buenos Ajresa. Oko 43.400 potrošača Edesura ostalo je bez struje nakon što su kvarovi na visokonaponskim linijama pogodili dve njihove trafostanice.

 

 

AySA, koja snabdeva Buenos Ajres vodom, zamolila je stanovnike da optimizuju upotrebu vode jer je nestanak struje uticao i na njihov sistem za prečišćavanje.

Očekuje se da će se visoke temperature nastaviti tokom cele nedelje sa vrhuncima blizu 40 stepeni Celzijusa, saopštila je Nacionalna meteorološka služba (SMN), prenosi Direktno.hr.

- SMN je izdao upozorenje u očekivanju ekstremnog toplotnog talasa ove nedelje, sa temperaturama koje bi mogle da dostignu 41 stepen Celzijusa u oblasti koncesije - rekao je Edesur u mejlu koji je poslao svojim klijentima, i dodao:

- Radimo na jačanju naše mreže zbog rastuće potražnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading