RAZOTKRIVENA BAJDENOVA TAJNA MISIJA ZA UKRAJINU! Svet u neverici: Da li je američki predsednik već svestan da je RAT NEIZBEŽAN?!

Autor: Republika

Svet

11.01.2022

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki servis CNN otkrio je detalje plana koji je realizovan u decembru prošle godine s ciljem osnaživanja Ukrajine radi bolje spremnosti te zemlje za rat.

RAZOTKRIVENA BAJDENOVA TAJNA MISIJA ZA UKRAJINU! Svet u neverici: Da li je američki predsednik već svestan da je RAT NEIZBEŽAN?!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinci dobili još oružja od Džoa Bajdena

Američki javni servis CNN objavio je da je šef SAD Džo Bajden u decembru prošle godine u delo sproveo potpuno tajnu misiju dodatnog naoružanja Ukrajine i to u trenutku najzategnutijih odnosa Zapada sa Ruskom Federacijom i njenim predsednikom Vladimirom Putinom, što je pokrenulo spekulacije da je zvanični Vašington na korak od toga da uđe u sukob sa Moskvom. 

Čitava problematika tajnog plana sastoji se u tome da SAD uglavnom transparentno naoružavaju svoje saveznike, a da se u veoma retkim i specifičnim situacijama to događa daleko od očiju javnosti. Upravo zbog toga je najnovija informacija CNN izazvala ozbiljnu buru u javnosti, kao i pitanja da li je dvema silama jasno da je konflikt zbog bivše republike SSSR neizbežan. 

- Adminsitracija Bajdena je tiho odobrila dodatnih 200 miliona dolara vojne pomoći Ukrajini - javio je servis, napominjući da se to dogodilo krajem decembra prošle godine.

Prema podacima neimenovanih izvora, radi se o izdvajanju za iste modele naoružanja koje su SAD isporučivale ranije, uključujući lako naoružanje i municiju. CNN skreće pažnju i na to da je odluka doneta nekoliko nedelja pre razgovora Rusije i SAD u Ženevi, gde bi trebalo da se razmotre mogućnosti garantovanja bezbednosti Ruskoj Federaciji kada je u pitanju širenje NATO ka istoku, kao i uključivanje Ukrajine u Alijansu. 

Izvor je ispričao da je administracija tajno obavestila Kongres o odobrenju pomoći, prenosi Sputnjik. 

Inače, SAD trenutno završavaju isporuke Kijevu opreme u vrednosti od 60 miliona dolara, koja je letos odobrena. U Vašingtonu su, pritom, na različitim nivoima više puta naglašavali da će nastaviti da pružaju pomoć Ukrajini, bez navođenja detalja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
....

22.01.2022 17:47

Jadno i zalosno , naoruzavaju ih i podstrehavaju a onda ce ovi glupanderi zbog drudih interesa stradati...

Mira

09.02.2022 00:55

@.... - Amerikanci ce da se bore do poslednjeg Ukrainca!