ANTIVAKSERI NAPALI POLITIČARA ISPRED KUĆE! Razularena masa zasula zagovornika kovid propusnica blatom i kamenjem: UBIĆEMO TE! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

11.01.2022

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zastrašujući incident usledio je nakon najave francuskog predsednika Emanuela Makrona da bi mere koje bi se odnosile na nevakcinisane mogle dodatno da se pooštre.

ANTIVAKSERI NAPALI POLITIČARA ISPRED KUĆE! Razularena masa zasula zagovornika kovid propusnica blatom i kamenjem: UBIĆEMO TE! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter

Klero je zasut blatom, kamenjem i algama

Prava drama odvija se u Francuskoj nakon što je lider te zemlje Emanuel Makron najavio ozbiljan i nikad snažniji obračun sa onima koji odbijaju da se vakcinišu protiv koronavirusa, a prva žrtva takve stroge politike je upravo jedan od predsednikovih saboraca iz vladajuće stranke "Republika u pokretu". 

Reč je o Stefanu Kleru, jednom od najglasnijih zagovornika ozbiljnijih epidemioloških mera usmerenih protiv nevakcinisanih građana, koji je doživeo da ga razularena masa antivaksera napadne ispred sopstvene kuće. 

Naime, besni demonstranti su ga u trenutku kada je izašao na vrata zasuli blatom, kamenicama i algama, te je na jednom snimku zabeleženo kako on pokušava da rukama zaštiti lice od udaraca i eventualnih povreda. Francuski mediji prenose da se taj napad dogodio nakon što je Klero policiji prijavio da je nakon zdušnog zalaganja za uvođenje kovid propusnica dobio pretnje smrću. 

- Očigledno ću pokrenuti sudski postupak. Neki ljudi misle da se ne donose prave odluke. Svi putem pošte dobijamo pretnje smrću, a ovo u jednom trenutku mora da prestane - rekao je Klero za "Frans info".

Francuska ministarka spoljnih poslova Anik Žirarden osudila je napad na Klera, objavivši na Tviteru video incidenta.

 

 

- Napad na Stefana Klera ispred njegove kuće tokom demonstracija protiv zdravstvene propusnice je potpuno neprihvatljiv. Slike su izuzetno šokantne - napisala je ona, prenosi Mondo. 

Inače, među predloženim merama u Francuskoj je i nova zdravstvena propusnica u kojoj se navodi da je dokaz o vakcinaciji obavezan za ulazak u zatvorene javne prostore. Zakonom koji bi mogao da stupi na snagu već 17. januara, ukinuće se opcija prikazivanja negativnog testa, čime će se nevakcinisanim osobama praktično zabraniti ulazak u zatvorene javne prostore.

Šef grupe Makronove stranke u skupštini Kristof Kastaner rekao je da su poslanici prošle godine dobili ukupno 332 pretnje smrću, kao i da su mnogi napadnuti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Alex

11.01.2022 12:53

Ti antivakseri su kao sekta i stvaraju probleme ljudima koji drugacije misle?