FAJZEROV LEK PROTIV KOVIDA USKORO U UPOTREBI: Koristi se za tretman blagih i umerenih simptoma infekcije virusom

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.01.2022

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska agencija za lekove (EMA) započela je procenu oralnog antivirusnog leka Pakslovida kompanije Fajzer Evropa, a do uslovnog odobrenja i stavljanje leka u promet moglo bi da dođe po ubrzanoj proceduri za nekoliko nedelja, navode u sedištu EMA.

FAJZEROV LEK PROTIV KOVIDA USKORO U UPOTREBI: Koristi se za tretman blagih i umerenih simptoma infekcije virusom

Foto: Tanjug

Lek se koristi za tretman blagih do umerenih simptoma bolesti izazvane infekcijom korona virusom kod odraslih i adolescenata (od 12 godina i starijih sa težinom od najmanje 40 kg) koji su pod visokim rizikom od progresije do teškog oblika kovida-19.

EMA navodi da su već započeli preglede podataka iz laboratorijskih i kliničkih studija, kako i rezultata studije o upotrebi leka Paksovida kod nehospitalizovanih i nevakcinisanih pacijenata sa kovidom-19.

U skladu sa ubrzanim rokovima za tretmane, EMA je izdala i mišljenje koje opisuje kako lek treba da se razvija i proučava za upotrebu kod dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Penzioner

10.01.2022 15:59

Ne lipsi magare.