BANKE POČINJU DA DELE OTKAZE NEVAKCINISANIM RADNICIMA!

Autor:

Svet

10.01.2022

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaposleni Sitigrupe u SAD, koji nisu vakcinisani protiv kovida 19, do 14. januara biće stavljeni na neplaćeno odsustvo.

BANKE POČINJU DA DELE OTKAZE NEVAKCINISANIM RADNICIMA!

Foto: Printskrin

Oni će krajem meseca biti otpušteni, osim ako im se ne odobri izuzeće, piše Si-En-En.

Ova američka banka je u oktobru objavila svoj plan za nametanje novih pravila za vakcinisanje i sada postaje prva velika institucija na Vol stritu koja sledi politiku nametanja vakcinacije.

Ovaj potez dolazi u trenutku kada se finansijska industrija bori s time kako sigurno vratiti radnike u kancelarije i vratiti se uobičajenom poslovanju s obzirom na to da se nova varijanta omikron nezaustavljivo širi, prenosi Index.

Druge velike banke sa Vol strita, uključujući Goldman saks (GS), Morgan Stenli (MS) i Džej-Pi Morgan Čejs (JPM), rekle su nekim nevakcinisanim zaposlenima da rade od kuće, ali nijedna još nije otišla tako daleko da bi krenula u otpuštanja.

Dok je Sitigrup prva banka sa Vol strita koja sprovodi obveznu vakcinaciju, nekolicina drugih velikih američkih kompanija uvela je pravila "bez vakcine, bez posla", uključujući Gugl i Junajted erlajns, sa različitim stepenima strogosti.

Kako je Blic pisao, sve je više zemalja, i onih bliže Srbiji, ali i onih u kojima radi i po nekoliko stotina hiljada naših građana, koje na slične načine, radnike primoravaju da se vakcinišu.

Prvo je iznenadila Italija koja je obavezala sve radnike u javnom i privatnom sektoru da imaju potvrdu o vakcinaciji, negativan test ili potvrdu da su preležali koronu. Potom su na listu, zbog sličnih odluka, dospele i Slovenija, Francuska, Grčka, Nemačka, SAD...

Vlada Italije među prvima je usvojila jednu od najstrožih kovid mera u svetu, jer je obavezala sve radnike u javnom i privatnom sektoru da imaju potvrdu o vakcinaciji, negativan test ili potvrdu da su se nedavno oporavili od koronavirusa.

U Italiji, koja je tokom prvog talasa pandemije bila izuzetno pogođena, vlasti su otišle i dalje, te će građani koji se ogluše o novi zakon biti primorani da plate kaznu od 600 do 1500 evra. Odluka je stupila na snagu 15. oktobra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading