UKRAJINCI PONOVO NAPADAJU PUTINA: Agresor nije u poziciji da postavlja uslove dok drži tenkove na našoj granici

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.01.2022

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg ocenio je danas da bezbednosni pregovori između Rusije i Zapada možda neće rešiti sva pitanja tokom ove nedelje, ali bi mogli da obezbede da se izbegne sukob.

UKRAJINCI PONOVO NAPADAJU PUTINA: Agresor nije u poziciji da postavlja uslove dok drži tenkove na našoj granici

Foto: Tanjug/AP

- Moguć je dogovor sa Rusijom - rekao je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za novinre sa potpredsednicom vlade Ukrajine Olgom Stefanišinom, prenosi Rojters.

On je ukazao da se ne može očekivati da ovakvi sastanci rezultiraju rešenjem svih pitanja i izrazio nadu da je moguć dogovor o nizu novih sastanaka i o samom procesu.

Zahtevi Rusije za bezbednosnim garancijama nisu osnova za pregovore, izjavila je potpredsednica ukrajinske vlade Olga Stefanišina tokom današnje posete NATO u Briselu.

- Svi bi trebalo da shvatimo da se zahtevi Rusije prema saveznicima ne mogu smatrati pregovarackom pozicijom. (Agresor) nije u poziciji da postavlja uslove sve dok drži tenkove na ukrajinskoj granici - rekla je ona tokom zajedničke konferencije za novinare sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading