"ŠTA SAM J***TE UPRAVO UDARIO?"!" Pogledajte sudar britanskog broda sa ruskom podmornicom! NIJE SE DESILO JOŠ OD HLADNOG RATA! (VIDEO)

Autor:

Svet

07.01.2022

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska fregata Tip 23 bila je angažovana u potrazi za ruskom podmornicom oko 200 milja severno od Škotske.

"ŠTA SAM J***TE UPRAVO UDARIO?"!" Pogledajte sudar britanskog broda sa ruskom podmornicom! NIJE SE DESILO JOŠ OD HLADNOG RATA! (VIDEO)

Foto: youtube.com/Dawn's Heartfelt Corner

Foto: Ilustracija

Kraljevska mornarica je priznala da se jedan od njenih ratnih brodova sudario sa ruskom podmornicom lovaca-ubice u severnom Atlantiku u, kako se veruje, prvom sudaru ruskih i britanskih brodova od Hladnog rata.

Tom prilikom samo je ukratko saopšteno da je britanska fregata tokom ovog incidenta oštećena.

Britanska fregata Tip 23 bila je angažovana u potrazi za ruskom podmornicom oko 200 milja severno od Škotske. Naime, posada britanske fregate je u potrazi za ruskom podmornicom, u more postavila vučni sonar, kako bi otkrila podmornicu i slušala njene zvučne zapise, ali je misija iznenada prekinuta kada je podmornica pokidala kabl koji je bio debljine kao odvodna cev.

Izvor iz podmornice tvrdi da je sonar bio bukvalno sažvakan i neupotrebljiv. Bivši kapetan fregate, komandant Tom Šarp, rekao je: "Pitanje je da li je to namerno ili slučajno". Na snimku trenutka udara, čuje se član posade kako uzvikuje: "Šta sam j***te upravo udario?".

U to vreme se veruje da je ruska podmornica znala da je HMS Nortamberlend tamo, ali izvori iz mornarice rekli su se sudar dogodio slučajno.

Sudar je snimljen na filmu u okviru emisije Ratni brod: Život na moru na Kanalu 5 - koja se emituje ponedeljkom u 21:00. 

Komandant Tom Hobs kaže u snimku:

- Veoma smo blizu podmornice, verovatno smo paralelni. Da su na površini, definitivno bismo im videli lica.

Kraljevska mornarica je saopštila da je pratila ukupno devet ruskih ratnih brodova oko Velike Britanije u periodu od samo dve nedelje u periodu do decembra 2020. godine. Inače, Fregate Tipa 23 poznate su i kao klasa "Duke". ukupno je izgrađeno 16 brodova. Posada ima 174 člana a dimenzije su dužine 133 m, širine 16,1 i visine 5,6 m. U pitanju su protivpodmornički brodovi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
pričam ti priću

07.01.2022 10:55

I šta je dalje bilo?