ZNAK IZ SVETOG PISMA NA NEBU? Pojavio se fenomen na Badnje veče, vernici veruju da je BOG POSLAO SIMBOL (VIDEO)

Autor:

Svet

07.01.2022

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Vernici u Rusiji prisustvovali su retkom fenomenu

ZNAK IZ SVETOG PISMA NA NEBU? Pojavio se fenomen na Badnje veče, vernici veruju da je BOG POSLAO SIMBOL (VIDEO)

Foto: twitter.com/SavaIISavanovic

Stanovnici Krasnodarske oblasti u Rusiji od početka godine nisu mogli da vide ni jednu zvezdu na noćnom nebu, a onda je nebo zasijalo na Badnje veče.

U najsunčanijem regionu Rusije već nekoliko nedelja vlada loše vreme, ali su se oblaci iznenada razišli noć uoči Božća. To je omogućilo astrofizičarima da detaljno sagledaju nebesko telo koje je sinoć gromoglasno probilo atmosferu.

Oko sedam sati uveče kamere su zabeležile snažan bljesak, a mnogi stanovnici su zastali da pogledaju redak fenomen u različitim delovima ovog ruskog regiona.

Karakterističan trag i zvuk prvi su zabeležili posmatrači 6. januara u 18:48 u oblasti Anape – rekao je za Komsomolskaju pravdu šef Centra za astronomiju i kosmonautiku Ruskog geografskog društva Aleksandar Ivanov

 

 

Mnogi pravoslavni vernici su to videli kao znak od Boga, podsećajući da je prema Svetom pismu upravo Vitlejemska zvezda dovela tri mudraca do mesta gde je rođen Isus Hrist.

Nikada nisam video tako džinovski meteor – rekao je jedan od očevidaca.

Nebesko telo je proletelo za nekoliko sekundi, ali je zahvaljujući brojnim snimcima, pre svega sa kamera u kolima, jako dobro dokumentovano.

Naučnici su, kako se navodi, 90 odsto sigurni da je u pitanju kometa, ali njeno poreklo tek treba da se utvrdi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading