UDAR NA PUTINA! Opasni manevri na samom pragu Ruske Federacije, spremni za napad na Krim, odgovor Moskve mogao bi da bude BRUTALAN!

Autor: Republika

Svet

04.01.2022

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska vojska počela je opasne vojne manevre kod Krima i to nakon što je predsednik te zemlje Volodimir Zelenski obećao da će u 2022. Oružane snage Ukrajine moći da se fotografišu na Krimu i u Donbasu.

UDAR NA PUTINA! Opasni manevri na samom pragu Ruske Federacije, spremni za napad na Krim, odgovor Moskve mogao bi da bude BRUTALAN!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinska vojska nišani teritoriju Putinove zemlje

Ukrajinska vojska rešila je da žestoko udari na Rusku Federaciju i na njenog predsednika Vladimira Putina, organizovavši masovne vojne vežbe na samoj granici te zemlje kod poluostrva Krim koje se 2014. otcepilo od Ukrajine i pripojilo Rusiji. 

U pitanju su izuzetno provokativne vojne vežbe budući da, kako je naglašeno u saopštenju Ukrajinske komande, one predstavljaju manevre"pružanja otpora neprijatelju na malom rastojanju", a uz to, naglašeno je da je Krim samo "privremeno okupirana teritorija". 

- Vojni izviđači trenutno izvode borbene zadatke u blizini administrativne granice sa privremeno okupiranom teritorijom Krima, uvežbavaju pružanje otpora neprijatelju na malom rastojanju - navedeno je u saopštenju i istaknuto kako su se nakon izlaska na vatrenu liniju, borci kretali po bojnom polju na različite načine, međusobno pokrivajući jedni druge.

- Ta metoda omogućava da se ciljano puca sa različitih položaja i istovremeno izviđaju aktivnosti neprijatelja i teren - navedeno je iz pres-službe oficira za grupisanje snaga, potpukovnika Kirila Holjavka.

S tim u vezi, precizirao je da su izviđači razradili metod izviđanja sa ciljem iznenadnog napada na objekat čija je svrha oduzimanje dokumenata i oružja.

- Svaki izviđač koji je deo borbene grupe mora biti obučen za takve tehnike izviđanja - dodao je potpukovnik, prenosi Sputnjik. 

Podsetimo, ukrajinski lider Volodimir Zelenski obećao je u svom novogodišnjem obraćanju građanima zemlje da će 2022. godine Oružane snage Ukrajine moći da se fotografišu na Krimu i u Donbasu. Prema njegovim rečima, Kijev će obezbediti stanove svim učesnicima vojne operacije na istoku zemlje.

Inače, vojna vežba izvodi se u trenutku izuzetno napetih odnosa Zapada i Rusije, pri čemu Moskva već nedeljama trpi konstantne optužbe da je nagomilala trupe kod ukrajinske granice i da namerava invaziju na tu zemlju. Iako Kremlj to uporno demantuje, SAD i njeni saveznici nastavljaju s pretnjama sankcijama zbog takozvanog "malignog" delovanja Rusije.     
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
aga

04.01.2022 10:25

a će se iznenade kad ih Ruje pošnu žvakati...

biljana

04.01.2022 11:10

Pa nismo valjda ludi da nam se to dogodi? Nismo valjda toliko nedisciplinovani. Mi smo i te kako disciplinovani. odgovor Moskve mogao bi da bude BRUTALAN!