RAZJARENI BIK JE ČOVEKU SLOMIO REBRA, KUK I PRŠLJEN, A SIGURNE SMRTI SPASAO GA JE DEČAK LUKA! Nesvakidašnji incident okončan srećno, mališan postao heroj nacije! (FOTO)

Autor: Republika

Svet

01.01.2022

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trinaestogodišnjak je u poslednjem trenutku, zahvaljujući svojoj hrabrosti, spasao komšiju koga je u štali napala razjarena životinja.

RAZJARENI BIK JE ČOVEKU SLOMIO REBRA, KUK I PRŠLJEN, A SIGURNE SMRTI SPASAO GA JE DEČAK LUKA! Nesvakidašnji incident okončan srećno, mališan postao heroj nacije! (FOTO)

Foto: youtube.com/Miroslav Cigoja

Luka Sinzinger (13) postao je heroj u Austriji, nakon što je komšiju spasao od razjarenog bika.

Taj hrabri dečak našao se u nesvakidašnoj situaciji 14. decembra, kada je morao da spasava mladog komšiju kojeg je bik teško povredio u štali.

Mladić (29) je došao na imanje svojih roditelja i ušao je u štalu da počisti, kada se na njega zaleteo bik težak oko 700 kilograma i zalepio ga za zid. Luka je čuo zapomaganje komšije i odmah je utrčao u štalu da pomogne.

Zgrabio je motku i metalnu kofu i krenuo da lupa kako bi biku privukao pažnju i sklonio ga od povređenog komšije, koji je u međuvremenu od bolova izgubio svest. Životinja se uplašila i otrčala, a Luka je pritrčao mladiću i krenuo da mu pruža prvu pomoć. Ubrzo su stigli i lekari, koji su teško povređenog farmera odveli u bolnicu

Austrijski mediji prenose da je mladiću slomljeno nekoliko rebara, da mu je napukao vratni pršljen i kuk.

Što se tiče malenog Luke, on je medijima otkrio da je u spasavanju primenio ono što je naučio u vatrogasnom društvu, prenosi "Telegraf".

 

 

- Uradio sam tačno onako kako su me učili u vatrogasnom odeljenju za omladince - rekao je mališan.

Komandir vatrogasnog društva Stefan Bireder kaže da su svi ponosni na Stefana.

- On je sve što je naučio ovde primenio na terenu i spasao je jedan ljudski život. Naravno da smo ponosni na našeg Luku - rekao je Stefan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading