UKRAJINA OŽIVLJAVA NEONACIZAM: Zaharova udarila na susednu državu i zapadne sile zbog prekrajanja istorije

Autor: Tanjug, Republika

Svet

30.12.2021

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina se bavi propagandom i revitalizacijom neonacizma u njegovoj najstrašnijoj manifestaciji po nalogu svojih zapadnih dobrotvora, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

UKRAJINA OŽIVLJAVA NEONACIZAM: Zaharova udarila na susednu državu i zapadne sile zbog prekrajanja istorije

Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP)

Prema njenim rečima, Ukrajina institucionalno nameće propagandu svom stanovništvu, preneo je TASS.

- Očigledno, nacionalne i lokalne vlasti imaju određena uputstva o nametanju nacističkih heroja sopstvenoj populaciji - kazala je Zaharova.

To se radi uglavnom protiv volje Ukrajinaca, koji znaju svoju istoriju, iako se ova istorija upravo sada ponovo piše, a ljudi se indoktriniraju drugim vrednostima i tumačenjima istorijskih događaja, istakla je ona.

- Nastavićemo da podsećamo Kijev i njegove zapadne dobrotvore o neprihvatljivosti pokušaja rehabilitacije antihumanih nacional-socijalističkih ideologija i veličanja nacizma, uključujući i veličanje nacističkih zločinaca i njihovo pretvaranje u moderne heroje - dodala je Zaharova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading