BRITANCI SE SPREMAJU ZA TREĆI SVETSKI RAT? Eksperti prognoziraju kako bi izgledao novi globalni sukob

Autor:

Svet

30.12.2021

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski list Dejli mejl otkrio je kako bi, po mišljenju eksperata, izgledao treći svetski rat u skorijoj budućnosti. Stav stručnjaka je da će bojno polje velikih sila postati, pre svega, tehnologija.

BRITANCI SE SPREMAJU ZA TREĆI SVETSKI RAT? Eksperti prognoziraju kako bi izgledao novi globalni sukob

Foto: pixabay.com

Kako se navodi u članku, Ministarstvo odbrane Velike Britanije značajno je smanjilo finansiranje tradicionalnog oružja i usredsredilo se na razvoj veštačke inteligencije, sajber-bezbednost i druge oblasti IT industrije.

Sagovornici britanskog lista misle da bi u hipotetičkom svetskom ratu Sjedinjene Američke Države, Rusija i Kina sigurno koristile hipersonične rakete koje je teško otkriti blagovremeno i oboriti ih zbog velike brzine.

Sukobljene države bi, prema medijskim navodima, u slučaju velikog konflikta pokušale da jedna drugu liše komunikacije i pristupa internetu.

Da bi to izvele, morale bi da onesposobe prekookeanske podvodne komunikacione kablove i krenu u lov na svemirske satelite, ističu eksperti.

U materijalu se dodaje da bi masovni raketni udar i "oslepljivanje" neprijatelja na mreži mogli da se odvijaju istovremeno, prenosi Sputnjik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Eto!

31.12.2021 22:15

Vala, kako i koliko puca po Beogradu jos od 7 sati, ovde je rat vec poceo!