ZAŠTO BISMO SRBE PRIMILI U EU KAD SU NAM OVAKO JEFTINA RADNA SNAGA?! Slovenački premijer Janez Janša otkrio TAJNU BRISELA!

Autor: Republika

Svet

30.12.2021

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenački premijer Janez Janša, čija zemlja završava predsedavanje Unijom, otkrio je koliko ima oportunizma u toj zajednici.

ZAŠTO BISMO SRBE PRIMILI U EU KAD SU NAM OVAKO JEFTINA RADNA SNAGA?! Slovenački premijer Janez Janša otkrio TAJNU BRISELA!

Foto: Tanjug/AP

Slovenački premijer Janez Janša

Slovenački premijer Janez Janša izazvao je šok u čitavom regionu kada je otkrio na koji način pojedini čelnici Evropske unije (EU) gledaju na članstvo zemalja Zapadnog Balkana, a među kojima je i Srbija, u toj zajednici, istakavši da je jedan od njih čak prokomentarisao: "Zašto bismo ih uveli u EU, kad su nam ovako jeftiniji kao radna snaga".     

Janša, čija zemlja završava predsedavanje EU, izborio se tokom obavljanja te funkcije u Briselu da se u dokumente zajednice ponovo uvede pojam "perspektiva članstva“, umesto „evropske perspektive“ za države na Balkanu i istočnom susedstvu EU, čemu su se opirale i neke od starih članica, osnivača EU.

- Jedan od strateških uspeha je da smo širenje vratili na sto kao jedan od ključnih strateških projekata EU. Ali za to je bilo potrebno mnogo rasprava - kazao je Janša u razgovoru za Slovensku televiziju, govoreći o uspesima svoje vlade, u tradicionalnom razgovoru pred Novu godinu.

- U tim sam raspravama mnogo puta rekao da nakon svega što doživljavamo na istoku i što smo zadnjih decenija gledali na Balkanu treba biti jasno da se EU mora širiti, čime se širi prostor slobode i blagostanja. Treba se osloboditi iluzije da će se stvari rešavati same od sebe, a ako se ne širi EU, onda će se širiti neko drugi - kazao je Janša, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, u Uniji ima mnogo oportunizma kad se radi o zapadnom Balkanu.

- Jedan od evropskih lidera, neću mu reći ime, čak je u raspravi rekao: zašto bismo ih uveli u Evropsku uniju, kad su nam ovako jeftiniji kao radna snaga - otkrio je Janša i naglasio kako evropski projekat još nije dovršen, a mnoge zemlje koje bi želele da postanu članice Evropske unije još nisu slobodne.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Slavko

30.12.2021 11:39

Nije ih briga za nas. Ali ne treba da nas godinama lažu.

Odgovori 15 0
Mire

30.12.2021 18:48

Nisu samo jeftinija radna snaga nego su i glupi. Niko ih nije terao na početki radnog odnosa da rade preko norme i da rade po 10 - 12 sati. E posle kad im to pređe u radnu obavezu da moraju tako da rade, e onda kuku lele. Čovek je sto posto u pravu, nismo mi za evropu.

Vladimir

31.12.2021 09:04

To što smo jeftina radna snaga nije niko drugi kriv nego mi sami, a sebe ću da isključi iz te priče jer celog jebenog života tražim da mi se više plati tj onoliko koliko bi trebalo ali UVEK se nađe neko kome je to eto kao dovoljno jer ili prima neku pomoć il' ima penziju itd. Ovde je filozofija bolje da radim za crkavicu nego da sam bez posla jer šta ću sa sobom ako nisam na poslu