UMESTO HRAMA - DŽAMIJA! Još jedan verski objekat pretvoren u drugi (FOTO)

Autor: Republika

Svet

28.12.2021

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crkva Svete Sofije u turskoj provinciji Jedrene pretvorena je u džamiju, nakon restauracije.

UMESTO HRAMA - DŽAMIJA! Još jedan verski objekat pretvoren u drugi (FOTO)

Foto: Youtube/Yavuz Demir

- Nakon prošlogodišnjeg otvaranja džamije Svete Sofije u Istanbulu ponovo se sastajemo ovde radi otvaranja džamije Svete Sofije Enez i Šerif - rekao je šef Uprave za verska pitanja Ali Erdaš na ceremoniji otvaranja verskog objekta, prenosi Sputnik.

Tokom svog obraćanja on je podsetio da je islamska civilizacija orijentisana na džamije.


- Pre nekoliko meseci smo posetili balkanske države. Tamo, gde naše oči vide minaret, srce počinje da kuca. Gde god vidimo minaret – srećni smo. Ponovo otvaramo džamiju Svete Sofije u Jedrenu za bogosluženje - rekao je Erdaš.

Crkva svete Sofije Ajnoske je vizantijski hram iz 12. veka kojeg je 1456. godine sultan Mehmed II Osvajač pretvorio u džamiju. Tokom zemljotresa 1965. godine crkva je bila porušena i van upotrebe. Nakon šestogodišnje restauracije 24. decembra ponovo je postala džamija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (2)

Loading
Niko

28.12.2021 17:10

Pa sto je to problem,koliko Dzamija su na Balkanu pretvorene u crkve,biblioteke,sama skupstina Beograda je prvobitno bila Dzamija,gradska biblioteke,hram Svetog Save.....

Odgovori 1 19
Zec

29.12.2021 11:24

@Niko - Baš si niko. Lažov.

Odgovori 10 1