PALA AMERIKA, PUTINOVI PRITISCI BILI SU PREJAKI! Ruski predsednik zadovoljno trlja ruke, MORAĆE DA SASLUŠAJU RUSKU FEDERACIJU!

Autor: Republika

Svet

28.12.2021

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvori iz američke vlade potvrdili su da će se već 10. januara održati sastanci na najvišem nivou nakon što je Vladimir Putin to zahtevao od Zapada.

PALA AMERIKA, PUTINOVI PRITISCI BILI SU PREJAKI! Ruski predsednik zadovoljno trlja ruke, MORAĆE DA SASLUŠAJU RUSKU FEDERACIJU!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Džo Bajden spremni na dijalog

Ruski predsednik Vladimir Putin nedavno je poslao Sjedinjenim Američkim Državama i NATO dopis u kom je taksativno pobrojao šta Zapad mora da učini kako bi se njegovoj zemlji garantovala bezbednost, pa samim tim i svetsku mir, a iako su mnogobrojni analitičari isticali kako ruski lider pokazuje mišiće bez mnogo izgleda na uspeh kod suprotne strane, pokazalo se da je situacija u realnosti mnogo drugačija.

Naime, Amerika predvođena predsednikom Džoom Bajdenom, pristala je na susret na visokom nivou sa ruskim zvaničnicima kako bi se održali razgovori o tome šta se može učiniti kako bi se sačuvala stabilnost u Evropi, ali i na čitavoj planeti. Razgovori će, kako je otkriveno, biti održani već 10. januara, pri čemu će SAD i Rusiju predstavljati čitave delegacije. 

Vrlo je verovatno da će se već 12. januara održati i razgovori između NATO i Rusije, dok će i 13. biti organizovan susret američkih i ruskih zvaničnika sa predstavnicima još nekih zemalja važnih za uspostavljanje mira. 

Podsetimo, Putin, kog Zapad već nedeljama optužuje da gomila vojnike u blizini Ukrajine, objavio je svojevrsnu listu želja vezanih uz bezbednosne predloge o kojima želi da pregovara. Jedna od tačaka podrazumeva i obećanje da NATO neće sprovoditi nikakve vojne aktivnosti u istočnoj Evropi i u Ukrajini, kako i da ta bivša republika SSSR neće postati članica Alijanse. 

- Kada budemo seli i razgovarali, Rusija može da predstavi svoje brige, ali i mi ćemo predstaviti koje ruske aktivnosti nas zabrinjavaju - rekao je američkim medijima izvor iz Saveza za nacionalnu sigurnost Bele kuće, koji je želeo da ostane anoniman.

Dodao je da nijedna odluka o Ukrajini neće biti donesena bez Ukrajine.

Inače, Bajden je juče potpisao zakonski predlog prema kom planira da obezbedi 300 miliona dolara za potporu ukrajinskoj vojsci. Vlada SAD, koja smatra da Vladimir Putin namerava da sprovede invaziju na Ukrajinu, ruskom čelniku je zapretila “brutalnim sankcijama” ukoliko se to dogodi. Moskva, s druge strane, takve optužbe naziva besmislicama. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
biljana barna

28.12.2021 08:54

MORAĆE DA SASLUŠAJU RUSKU FEDERACIJU!

Odgovori 12 2
Bruce Lee

28.12.2021 14:06

@biljana barna - Hahaha...

biljana barna

28.12.2021 15:40

@Bruce Lee - k2...........w12

Bruce Lee

28.12.2021 14:01

Ma pao je malo sutra! Ne može USA niko pokoriti jer je najjača sila!

Odgovori 5 26