HOROR U SIRIJI: IZRAEL ZASUO RAKETAMA NAJVEĆI AERODROM! Sve gori, strahuje se da ima mrtvih, ministar besan: JASNO JE KO STOJI IZA OVOGA! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

28.12.2021

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zastrašujući snimci objavljeni na Tviteru prikazuju razmere napada koji su izvedeni iz aviona, a mediji prenose da je u udaru oštećen i deo obližnje bolnice.

HOROR U SIRIJI: IZRAEL ZASUO RAKETAMA NAJVEĆI AERODROM! Sve gori, strahuje se da ima mrtvih, ministar besan: JASNO JE KO STOJI IZA OVOGA! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Iznad Latakije vije se gusti, crni dim/Ilustracija

Izraleski borbeni avioni gađali su projektilima najveći lučki grad u Siriji što je izazvalo višestruke eksplozije i požare, a prema navodima tamošnjih medija, nije isključeno da ima žrtava. 

Reč je o drugom napadu u mesec dana na ključna postrojenja. Sumnja se da su ovog puta meta projektila bila skladišta oružja i municije.

- U luci Latakija pričinjena je značajna materijalna šteta, a projektili su stigli iz pravca Mediterana - rekao je za sirijsku državnu agenciju Sana neimenovani vojni izvor.

 

 

Sirijska državna televizija emitovala je snimke koje prikazuju plamen i dim u području gde su smešteni kontejneri.

- Oštećen je i jedan deo obližnje bolnice, neke stambene zgrade i prodavnice - prenose mediji.   

Sirijski ministar odbrane Ali Ajoub optužio je Izrael za agresiju, a Rojters navodi da su se u poslednje vreme intenzivirali napadi na, kako Izraelci navode, "iranske mete" u Siriji, na grupe poput Hezbolaha koju podržava Teheran.

 

 

- Ovako nešto je mogao da uradi samo Izrael - ponovio je Ajoub. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading